Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Μιαούλεια 2011

Κατά τον εορτασμό και τις δράσεις των Μιαουλείων που ξεκίνησαν από τις 17 Ιουνίου ξεχωρίσαμε ανάμεσα σε πλήθος εκδηλώσεων την όμορφη υποδοχή της φλόγας των Special Olympics που έγινε την Τετάρτη 22 Ιουνίου, την ίδια μέρα τη θεατρική παράσταση "Ο Εγωιστής γίγαντας" του Όσκαρ Ουάιλντ από το θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ, αλλά και τις εκδηλώσεις μπαλέτου, χορευτικών, Boxe Savate, Karate κ.α
Πολύ συγκινητική επίσης ήταν η εκδήλωση-εορτασμός των 30 χρόνων έντυπης ιστορίας της "Φωνής της Ύδρας", όπου διεξάχθηκε μέσα σε θερμό κλίμα και πατριωτική διάθεση.
Κορυφαία ήταν η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου την Παρασκευή 24 Ιουνίου με τη Νατάσσα Μποφίλιου και το Γιάννη Χαρούλη σε μελωδίες Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι και μελωδίες του ίδιου του μοaσικοσυνθέτη.
Σημαντική ήταν η εγκαινίαση της συνεδριακής αίθουσας από το Σεβασμ. Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ και το Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη που συνδυάστηκε με τη γιορτή των 10 χρόνων ποιμαντορίας του Μητροπολίτη μας.
Πολύ καλή επίσης ήταν η θεατρική παρουσία των Υδραίων μπουρλοτιέρηδων κατά το δρώμενο, το Σάββατο 25 Ιουνίου στο ταυ μπροστά από τη Σχολή της Ύδρας και η ιδέα της αναπαράστασης.
Την Κυριακή το πρωί λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Ζούρβα ματαιώθηκε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.
Κατά τα Μιαούλεια αρκετός κόσμος σε πείσμα της οικονομικής κρίσης ταξίδεψε μέχρι το νησί μας, όχι βέβαια όπως παλιότερα που γινόταν το αδιαχώρητο.   
Δεν πρέπει να παραλείψουμε πως τίμησε με την παρουσία της το νησί μας η φρεγάτα ΕΛΛΗ. Από πολιτικής πλευράς επισκέφτηκαν το καταληκτικό εορταστικό τριήμερο την Ύδρα οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημ. Καρύδης και Μανώλης Μπεντενιώτης , ο Βουλευτής της ΝΔ Παν. Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημ. Κατσικάρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νήσων και πρ. Δήμαρχος Πόρου Σπ. Σπυρίδων, ο Παναγ. Χατζηπέρος υποψ. αντιπεριφερειάρχης με το Άρμα Πολιτών κ.α.

  ΠΗΓΗ: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ
http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=4799893980345667539&postID=5564519098195432795

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks