Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

30 χρόνια έντυπης ιστορίας με σεβασμό για την Ύδρα  

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-εορτασμός των 30 χρόνων έντυπης ιστορίας της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας», την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 στη συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των «Μιαουλείων 2011».Μέσα σ’ ένα πολύ ανθρώπινο κλίμα συγκίνησης και χαράς, πλήθος κόσμου και τοπικών δημοτικών και στρατιωτικών αρχών παραβρέθηκε τιμητικά, για να γιορτάσει την επέτειο της ιστορικής πλέον εφημερίδας της Ύδρας.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γ.Α.Ε πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων πρ. Δήμαρχος Πόρου και Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Αττικής, καθώς επίσης διαβάστηκαν χαιρετισμοί του κ. Γιώργου Σταυρακάκη Ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Βουλευτών Α΄ Πειραιά και Νήσων, του ΠΑΣΟΚ κ. Μαν. Μπεντενιώτη, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημ. Κατσικάρη.Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης κατά την περιεκτική ομιλία του αναφέρθηκε στο πολυετές και ουσιαστικό λειτούργημα της εφημερίδας και προέβη σε βράβευση του ιδρυτή της εφημερίδας κ. Χρήστου Χριστοδούλου για την προσφορά του στην πατρίδα Ύδρα, με τιμητική πλακέτα και το μετάλλιο του Δήμου.
Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη και το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, όταν ο Χρήστος Χριστοδούλου ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Ύδρας για την απόδοση τιμής που του έγινε.
Ο κ. Κοτρώνης παρέδωσε επίσης το μετάλλιο του Δήμου Ύδρας στην εκδότρια Ελένη Χριστοδούλου για την επάξια συνέχιση του έργου του πατέρα της.Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ (Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου) κ. Βάιος Σελλούντος μετά από τη μεστή ομιλία του για το ρόλο και το έργο της τοπικής εφημερίδας της Ύδρας, απέδωσε περγαμηνή και το αργυρό μετάλλιο της Ένωσης στην εκδότρια της «Φωνής της Ύδρας» Ελένη Χριστοδούλου.Η εκδότρια της «Φωνής της Ύδρας» Ελένη Χριστοδούλου επισημαίνοντας κατά την ομιλία της, την ευθύνη που τη βαραίνει για τη συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας, που εδώ και 5 χρόνια έχει αναλάβει αποκλειστικά, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε όλοι εδώ για να γιορτάσουμε μαζί, την επέτειο της «Φωνής της Ύδρας», της εφημερίδας που έμελε να γίνει κομμάτι της νεότερης ιστορίας του νησιού μας, με το ρεκόρ των μέχρι στιγμής 30 χρόνων αδιάλειπτης μηνιαίας έκδοσης και μάλιστα κάτω από την ίδια διεύθυνση. Της «Φωνής της Ύδρας» που αποτελεί τη μακροβιότερη εφημερίδα, όχι μόνο για τα Υδραϊκά δεδομένα, αλλά και για τις εκδόσεις μηνιαίων εντύπων του Σαρωνικού και των γύρω νησιών. Σήμερα ζούμε αυτή τη λαμπρή επέτειο με όλη μας την ικανοποίηση για το συνετό λειτούργημα όλων αυτών των ετών και τη βέβαιη ευχαρίστηση της προσφοράς και της αμοιβαίας επικοινωνίας.»
Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή video-αφιερώματος με σημαντικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων της 30ετίας και τη διανομή αναμνηστικού βιβλίου για τα 30 χρόνια έντυπης ιστορίας της «Φωνής της Ύδρας».
ΠΗΓΗ: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks