Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ύδρα: Ένα κοσμοπολίτικο νησί με ονειρεμένες παραλίες


Η Ύδρα, ένα από τα πιο γνωστά νησιά της Ελλάδας, απέχει μόλις 38 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και είναι ένας αγαπημένος προορισμός με έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.
Σήμερα η Ύδρα είναι γνωστή ως τόπος διακοπών πολλών Ελλήνων και ξένων σημαντικών προσωπικοτήτων. Το νησί έχει μια ένδοξη ιστορία που συνδέεται με την επανάσταση του 1821. Από τότε, πολλά αρχοντικά των επαναστατών του 1821 διατηρούνται και έχουν σημαντικό αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
Η πόλη της Ύδρας είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι και ξεχωρίζει για την αισθητική της χάρη στα πέτρινα αρχοντικά, το βραχώδη τοπίο, τα ιστορικά κτίσματα και τα διάσημα κανονιοστάσια στην είσοδο του λιμανιού.
Μία βόλτα στην πόλη της Ύδρας θα φέρει τον επισκέπτη κοντά σε μνημεία που θυμίζουν τη μεγάλη ναυτική παράδοση του νησιού, με την πετρόχτιστη μπαρουταποθήκη και το αρχοντικό Τσαμαδού.
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να νοιώσει τον καλλιτεχνικό παλμό του νησιού με την κινηματογραφική λέσχη και το αρχοντικό Τομπάζη όπου στεγάζεται η Σχολή Καλών Τεχνών.
Μεγάλη αρχιτεκτονική σημασία έχει ο λόφος της Κιάφας, όπου βρίσκεται η παλαιότερη συνοικία του νησιού, με ιδιαίτερα λιθόκτιστα σπίτια και στενά σοκάκια. Εκεί βρίσκεται το αρχοντικό του Λάζαρου Κουντουριώτη και ο ναός της Υπαπαντής.
Το Περίπτερο, το δυτικό δηλαδή κανονιοστάσιο του λιμανιού, προσφέρει μια υπέροχη θέα και ευκαιρία για βουτιές στην παραλία Σπηλιά.
Η παραλίες της Ύδρας
Στο νησί απαγορεύονται τα τροχοφόρα, κάτι που κρατά την αισθητική του νησιού μακριά από την ένταση και τη φασαρία. Αγαπημένο μέσο μετακίνησης είναι τα γαϊδουράκια, που μπορούν να μεταφέρουν τους επισκέπτες και στην πιο απομακρυσμένη παραλία του νησιού.
Κοντά στην Σπηλιά, βρίσκεται η παραλία Υδρονέτα, ιδανικό σημείο για όσους αγαπούν να βλέπουν το ηλιοβασίλεμα. Λίγο πιο πέρα, βρίσκεται η περιοχή Καμίνι, ένα αλιευτικό καταφύγιο με παραδοσιακές ψαροταβέρνες και βοτσαλωτή παραλία και το Μικρό Καμίνι, ένας πέτρινος πύργος, γνωστός με το όνομα Καστέλλο, που ήταν αμυντικό οχυρό το 1800.
Άλλες γνωστές παραλίες του νησιού είναι ο Βλυχός, γνωστός για τα κόκκινα βότσαλά του και η παραλία του Μώλου σε μια ερημική περιοχή με αγνή παρθένα ομορφιά. Η παραλία Καούμιθι συνδυάζει το πράσινο των πεύκων με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και το Μπίστι είναι γνωστό για τα πεύκα που κρέμονται πάνω από τη θάλασσα.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ
Ξενοδοχείο «Τέσσερις Εποχές»
Το FOURSEASONSHYDRA, δημιουργήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να μπορεί να παρέχει όλες τις ανέσεις και να καλύπτει τις απαιτήσεις όσων επιθυμούν να ζήσουν αξέχαστες στιγμές στο νησί της Ύδρας.
Ένα παλιό πέτρινο αρχοντικό, λυτό και απέριττο, χτισμένο κατά μήκος της ακτής Πλάκες Βλυχού της Ύδρας, κρατάει φυλαγμένα για σας εικόνες και χρώματα της θάλασσας. Πλήρως ανακαινισμένο το 2008 το FOURSEASONSHYDRA αποτελείται από υπερπολυτελείς σουίτες, η κάθε μια εμπνευσμένη από την μαγεία των χρωμάτων των τεσσάρων εποχών.
Οι σουίτες είναι διαμορφωμένες, να φιλοξενούν με πολυτέλεια και άνεση έως και 4 άτομα. Εναρμονισμένες με το αρχοντικό ύφος του νησιού, η διακόσμηση της κάθε σουίτας είναι βασισμένη στις αποχρώσεις και την ατμόσφαιρα των 4 εποχών.
Ξενοδοχείο «Τέσσερις Εποχές»
Διεύθυνση: Πλάκες Βλυχού – Ύδρα
Τηλέφωνο: 22980-53698
Ιστοσελίδα: www.fourseasonshydra.gr
MH.T.E: 0207Κ07010002801
Εστιατόριο «Sunset»
Η εξαιρετική τοποθεσία που βρίσκεται το εστιατόριο το καθιστά ιδανικό για κάθε είδους δραστηριότητες. Σε εμάς μπορείτε να απολαύσετε από ένα απλό ρομανικό δείπνο η να οργανώσετε την δεξίωση του γάμου σας.
Το ειδικευμένο προσωπικό αλλά και η καθημερινή παρουσία του Ιδιοκτήτη Αντωνίου Ράμπια εγγυώνται αρίστη ποιότητα προϊόντων, εξαιρετικές συνταγές και άψογο σέρβις, είτε πρόκειται για δύο άτομα είτε για τετρακόσια.
Διαθέτουμε τον τόπο και τον τρόπο να περάσετε μαζί μας αξέχαστες στιγμές στο νησί της Ύδρας.
Εστιατόριο «Sunset»
Διεύθυνση: Ύδρα
Τηλέφωνο: 22980-52067
Ιστοσελίδα: www.sunsethydra.com
 http://www.iloveyougreece.gr/?p=1167

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks