Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Παιχνίδι και αθλητισμός ζωντάνεψαν στο Kid's athletics

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των παιδιών των δημοτικών σχολείων του νησιού μας, πραγματοποιή-
θηκε σήμερα 4 Απριλίου το Kid's Athletics στο πλαίσιο του Hydra's Trail Event του Δήμου Ύδρας.
Σ' έναν ειδκά διαμορφωμένο χώρο που είχε δημιουργηθεί στην παραλία με αθλητικά αντίγραφα προσαρμοσμένα ανάλογα, η ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα ενισχύθηκε από τις πολύχρωμες στολές των παιδιών, τα γέλια και τη χαρούμενη διάθεσή τους. Την αθλητική εκδήλωση συντόνιζε ο Υδραίος Πρωταθλητής Παναγιώτης Χαραμής ο οποίος είχε και την αρχική ιδέα για να γίνει το Kid's Athletics στο πλαίσιο του αγωνιστικού διημέρου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της IAAF Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού, το οποίο βασίζεται στην προσέλκυση των παιδιών στον στίβο όπου με παιχνιώδη μορφή μπορούν αυτά να έχουν μια πρώτη γνωριμία με τα αθλήματα.
Τα παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό συμμετείχαν σ' αυτή τη γιορτινή αθλητική εκδήλωση και έφεραν εις πέρας όλες τις αθλητικές δραστηριότητες. Διακρίθηκαν στο άλμα επί κοντώ, στο μήκος χωρίς φορά, στο ακόντιο και στα εμπόδια.
 

Στο τέλος ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης απένειμε στους μαθητές διπλώματα και ενθουσιασμένος αφού ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Χαραμή δήλωσε: “Αυτό το νησί έχει πάρει τον δρόμο της ανηφόρας. Ευχαριστούμε όλους εσάς που αγκαλιάζετε τις εκδηλώσεις μας. Θα συνεχίσουμε και του χρόνου αυτές τις αθλητικές διοργανώσεις.”
Ο Παναγιώτης Χαραμής δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος στη “ΦτΥ” ότι: “Είμαι πολύ χαρούμενος που τα παιδιά της Ύδρας γνώρισαν τα αθλήματα του στίβου. Είδα τον ενθουσιασμό στα πρόσωπά τους και εύχομαι να έχει συνέχεια η όλη προσπάθεια και να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα για τον αθλητισμό του τόπου μας. Εγώ δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα αρωγός.”
Για την υλοποίηση αυτού του εντυπωσιακού εγχειρήματος που προκάλεσε ευχάριστα τους μικρούς μας φίλους και τους γέμισε με χαρά και αγωνιστική διάθεση, ο Παναγιώτης Χαραμής συνεργάστηκε άρτια με την IAAF, την Θάλεια Ιακωβίδου Πρωταθλήτρια-προπονήτρια του άλματος επί κοντώ, την Γαβριέλα Μανίκη, Πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, τον Ανδρέα Τσώνη, Ομοσπονδιακό Προπονητή του άλματος επί κοντώ, τον Βασίλη Ζαμπέλη, Πρωταθλητή Μαραθωνίου-Προπονητή και φυσικά τον Δήμο Ύδρας.
 
Η εξαιρετική αυτή η διοργάνωση τόνωσε το ηθικό των παιδιών μας, που λειτούργησαν με αθλητικό πνεύμα και ευγενή άμιλλα. Φανέρωσε δε, την άρρηκτη σχέση των Υδραιόπουλων με την άθληση, την ελευθερία, την εξοικείωση και την ομαδικότητα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και συντελεστές και πάνω από όλα στα παιδιά του νησιού μας.



ΠΗΓΗ:
http://www.fonitisydras.com/index.php/info/athlets/item/786-paixnidi_kai_athlitismos_zontanepsan_sto_kids

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks