Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σεισμός 5,6 ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ύδρας - Έγινε αισθητός σε Αττική, Κρήτη και Πελοπόννησο

Σεισμός 5,6 ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:08 το βράδυ της Παρασκευής 29 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Η μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου κατέληξε σε μέγεθος της τάξης των 5,7 ρίχτερ.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης στο newpost.gr, «ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και ακολούθησε ένα κούνημα, το οποίο ήταν περισσότερο σαν τράνταγμα».
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ όπως σημείωσε «το σημείο που αναφέρεται ως επίκεντρο, αν είναι αυτό που μέχρι στιγμής γνωρίζουμε, είναι στην θάλασσα στην πίσω πλευρά της Ύδρας προς το κρητικό πέλαγος».
Οι κάτοικοι παραμένουν ψύχραιμοι σύμφωνα με τον δήμαρχο, και «πιστεύουν πως το κακό πέρασε και όλα θα πάνε καλά». Όπως σημείωσε ο κ. Κοτρώνης «το νησί αύριο περιμένει κόσμο καθώς διοργανώνει ο δήμος αγώνα ανώμαλου δρόμου και έχουν 700 συμμετοχές».
Σημειώνεται πως ο ιδιαίτερα δυνατός σεισμός έγινε αισθητός τόσο στην Αττική όσο και στην Κρήτη, με τους κατοίκους στο νησί να πετάγονται στο δρόμο, ωστόσο να επιστρέφουν άμεσα στα σπίτια τους.
Η δόνηση έγινε αισθητή και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/339948/seismos-5-6-rixter-notioanatolika-ths-ydras-egine-aisthhtos-se-attikh-krhth-kai-peloponnhso#ixzz2xzYZ4d4A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks