Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΥΔΡΑ

Με ευλάβεια και αγάπη γιόρτασε το Πάσχα η Ύδρα
Σε μια Ύδρα που έσφυζε από ζωή και κόσμο, γιορτάστηκε το Πάσχα με κάθε λαμπρότητα και ευλάβεια, με θρησκευτικό συναίσθημα και ιδιαίτερο κατανυκτικό «χρώμα».Με τη φασκομηλιά να ευωδιάζει μπροστά και πίσω από τα βήματά μας, με τους ήχους της καμπάνας να χτυπούν χαρμόσυνα, ευτυχισμένα πρόσωπα με θετική ενέργεια γέμισαν τις εκκλησίες και καθένας από εμάς είχε την ευχαρίστηση να ζήσει ανθρώπινες και ιερές στιγμές μέσα στο αγαπημένο μας νησιώτικο τοπίο.
Το βράδυ του Μ. Σαββάτου με πρωτοβουλία του Δήμου Ύδρας κατέφτασε στην Ύδρα το Άγιο Φως και έγινε υποδοχή αυτού στο λιμάνι από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, τον Δήμαρχο Ύδρας Άγγελο Κοτρώνη, τους αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τις αρχές του τόπου και πλήθος πολιτών.
Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκε στη Μητρόπολη, η λειτουργία της Αγάπης, όπου μοιράστηκε σε όλους τους πιστούς από ένα κόκκινο αβγό. Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε το πατροπαράδοτο κάψιμο του Ιούδα, έθιμο που αναβιώνει κάθε φορά, χάρη σ' όλη εκείνη την ομάδα των Υδραίων πολιτών και παραγόντων, που το φέρουν επάξια εις πέρας.
Χριστός Ανέστη ευχόμαστε, Χρόνια Πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία και αγάπη!
ΠΗΓΗ:  http://www.fonitisydras.com/index.php/info/society/item/799-me_evlaveia_kai_agaph_giortase_to_pasxa_h_ydra

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks