Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ: Πρώτη ατομική έκθεση του βασιλιά του σοκ, Juergen Teller

Είναι ο φωτογράφος μόδας που αρνήθηκε να φωτογραφήσει τη Miley Cyrus. Είναι ο εικαστικός που έχει εξυμνήσει την Ύδρα μέσα από τα γυμνά του. Είναι αυτός που ξάπλωσε γυμνός μαζί με την Charlotte Rampling στο κρεβάτι και που έβαλε το κεφάλι του Arnold Swarzenegger στο στόμα κορκόδειλου. Ο αξεπέραστος φωτογράφος Juergen Teller έρχεται στην Αθήνα

Εγκαινιάζεται στις 20 Ιουνίου στο ίδρυμα ΔΕΣΤΕ η έκθεση του εικαστικού φωτογράφου Juergen Teller, ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα του το ίδρυμα και θα είναι η πρώτη ατομική παρουσίαση του φωτογράφου στην Ελλάδα. 


Ο Teller γεννήθηκε στο Βερολίνο και αποτελεί μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές φωνές της φωτογραφίας κατά την δεκαετία του '90. 



Σεξουαλικός, προκλητικός, απόλυτα απενοχοποιημένος, ο Teller έδωσε μια νέα στροφή στη σύγχρονη φωτογραφία μόδας απορρίπτοντας παραδοσιακούς κανόνες και παρουσιάζοντας τους ανθρώπους που φωτογράφιζε με λίγα φτιασίδια, ευάλωτους και ξένοιαστους σε ανέμελες πόζες. 



Έχει φωτογραφήσει σχεδόν τους πάντες από την Kate Moss, μέχρι την Bjork. 



Μεταπηδώντας από την φωτογραφία μόδας στην εικαστική φωτογραφία, ο Teller φωτογραφίζει με την ίδια μαεστρία ένα χταπόδι πάνω σε ένα σιδερένιο κρεβάτι στην Ύδρα ή την γυμνή Lily Cole σε ένα χωματόδρομο, ή την κόρη της Kate Moss, Lila Grace, να την χτυπά στο πρόσωπο.



Απλός, λιτός, χιουμορίστας και φιλέλληνας, ο Teller θα παρουσιάσει νέα του δουλειά στην έκθεση του στο ίδρυμα ΔΕΣΤΕ που θα διαρκέσει από τις 20 Ιουνίου έως και τις 20 Οκτωβρίου.







http://www.protothema.gr/culture/article/372637/missing-friendly-url/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks