Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ, ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ...




Η ιστορία της ξεκινάει από το 1911, όταν ο Ηλίας Τηλιακός αποφάσισε να ανοίξει την ταβέρνα στο πιο όμορφο σημείο της Ύδρας, στο λιμανάκι της, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα και μοναδική θέα στα παραδοσιακά αρχοντικά…Συνέχισαν την παράδοση ο Γιώργος και η Γεωργία Τηλιακού, τα παιδιά του Ηλία, και αυτά με τη σειρά τους ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα τους άφησαν την Ψαροπούλα στην Τούλα και την Αντωνία. Φημίζεται εξάλλου η Ψαροπούλα για τα μαγειρευτά της Κυρίας Τούλας. Θα την βρείτε στην ταβέρνα μαζί με τους γιούς της, τον Γιώργο και τον Ηλία Μαυρομμάτη, για να τη συγχαρείτε … 
Και ιστορία συνεχίζεται... 



Στην Ψαροπούλα θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, με συνταγές από μαγειρευτά και φαγητά της ώρας καθώς επίσης και ποικιλία σε θαλασσινά και φρέσκα ψάρια.



Μπορεί η φήμη της να κρατάει από το 1911, όμως η Ψαροπούλα δεν επαναπαύεται σε αυτό! Σε προνομιακό σημείο, πάνω ακριβώς στο λιμανάκι της Ύδρας, λειτουργεί με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία εδώ και 4 γενιές, με τον Γιώργο και τον Ηλία να είναι πλέον στο τιμόνι αυτής της ιστορικής και, πάνω απ' όλα, οικογενειακής ταβερνούλας. Και τα δύο αδέλφια κάνουν το καλύτερο δυνατό για να κρατήσουν αναλλοίωτη την ποιότητα αλλά και το service σε υψηλά επίπεδα και από ό,τι συμπεράναμε το καταφέρνουν μια χαρά. 


Πίσω όμως στην κουζίνα, αυτή που κάνει... κουμάντο είναι η μαμά Τούλα με την αδελφή της Αντωνία, με αποτέλεσμα το φαγητό που καταφτάνει στο τραπέζι μας να είναι σπιτικό και καλομαγειρεμένο. Το εστιατόριο πράγματι είναι ξακουστό για τη μεγάλη ποικιλία σε μαγειρευτά φαγητά (15-16 την ημέρα), ενώ για τους λάτρεις των ψαρικών καθημερινά υπάρχει φρέσκο ψάρι από ντόπιους ψαράδες. Ξετρελαθήκαμε με την ψαρόσουπα και το καλαμάρι με το κοφτό μακαρονάκι, ενώ και το μοσχαράκι καπαμά (λεμονάτο με πιπεριά και ντομάτα) ήταν σκέτο γλύκισμα!

Το παρόν δεν αποτελεί διαφήμιση παρά απλά μια προσπάθεια προβολής και προώθησης των παροχών των επαγγελματιών και - όχι μόνο- της Ύδρας.



πηγή: www. hydra.gr
            www.travelstyle.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks