Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΔΡΑΙΩΝ  (Δ.Υ.Σ.Υ)

“Η ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ ΤΗΣ  ΥΔΡΑΣ”

Η εκλογική επιτροπή αγώνα αποφάσισε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες την στήριξη του καταξιωμένου αγωνιστή διεκδικήσεων στα κοινά κ. Γιάννη Θεολ. Θεολογίτη, ως επικεφαλής της πρωτοεμφανιζόμενης κίνησης του νησιού μας, που θα διεκδικήσει την Δημαρχία της Ύδρας  στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές με την ονομασία :
                                            
                    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΔΡΑΙΩΝ  (Δ.Υ.Σ.Υ),            
                                                       “Η ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ ΤΗΣ  ΥΔΡΑΣ” .

Η ονομασία είναι συμβολική και στοχεύει στη λύση και στην “ΔΥΣΗ” των πολλαπλών προβλημάτων που για πολλές δεκαετίες έχουν κάνει προβληματική, σχεδόν  δυσβάσταχτη την διαβίωση των Υδραίων στον τόπο τους. Στόχος μας είναι η διεκδίκηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το νησί μας, ενάντια στις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές απαγορεύσεις, που ξενόφερτα συμφέροντα καυχώνται πως μας επέβαλαν τάχα μου για να μας σώσουν.
“Λύκοι “ που κατασπάραξαν την Ύδρα μας και όψιμα έχουν μεταμορφωθεί σε άσπρα πρόβατα, κατά την ευαγγελική ρήση.  Λες και οι Υδραίοι δεν είμαστε ικανοί, μόνοι μας να προστατεύσουμε τον τόπο μας, αρχιτεκτονικά, πολιτιστικά, αρχαιολογικά, περιβαλλοντολογικά και ιστορικά. Ο συνδυασμός μας αποφάσισε μια καινοτομία, που πρωτοπόρα η Ύδρα μας θα προσπαθήσει να κάνει πράξη στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.
·          Θέλοντας να τιμήσουμε την γυναίκα και ιδιαίτερα την Υδραία Νοικοκυρά, Επαγγελματία, Επιστήμονα, Σύζυγο, Αδελφή, Σύντροφο και Μάνα, το ψηφοδέλτιο μας θα απαρτίζεται υποχρεωτικά σε ποσόστωση του 1/3 από άνδρες υποψήφιους και όχι από γυναίκες, ως συνηθίζεται. Στους 27 υποψηφίους οι 18 θα είναι γυναίκες και οι 9 άνδρες. Γιατί τώρα πιστεύουμε πως είναι η εποχή της Γυναίκας:
·           Η Υδραίισσα Μάνα, είναι εκείνη που γέννησε την Μπουμπουλίνα, τον Μιαούλη, το Κουντουριώτη, τον Οικονόμου και τόσους άλλους. Πάντα όμως ήταν πίσω από όλους εκείνους που με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία τους έγραψαν τις χρυσές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία και ελευθέρωσαν το έθνος μας.       
·          Τα DNA όλων εκείνων των προγόνων μας υπάρχουν σε όλους εμάς, που έχουμε το προνόμιο να είμαστε Υδραίοι, με όλα τα προτερήματα, τις αδυναμίες, και τις ιδιαιτερότητες.
·          Άλλωστε η γυναίκα σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο απέδειξε πως σε όλους τους τομείς διαπρέπει. Σαν πολιτικός δε κατάφερε να κερδίσει για το κράτος που ηγείται, ότι δεν είχαν καταφέρει τα τελευταία 60 χρόνια οι άνδρες πολιτικοί με διπλωματικές, στρατιωτικές και καταστροφικές εμπόλεμες ενέργειες, που έβλαψαν την ανθρωπότητα.  
·          Καλούμε όλες και όλους με προτεραιότητα στους νέους που αγαπούν αυτήν την ιδιαίτερη πατρίδα μας, που λέγεται Ύδρα και τους έμπειρους να συνταχθούν μαζί μας, έμπρακτα με την υποψηφιότητα τους στον συνδυασμό μας.
·          Είμαστε αυτοί  που Θέλουμε, αυτοί που Ξέρουμε και αυτοί που Μπορούμε την ύστατη αυτή ώρα να πάρουμε την “Λαγουδέρα της Ύδρας”  και να τραβήξουμε μπροστά και γρήγορα, γιατί δυστυχώς είμαστε στο χειρότερο σημείο και πλέον δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
·          Η  νεολαία μας δεν πρέπει  να επιτρέψει για μια ακόμη φορά να πάρουν την τύχη του νησιού μας, αυτοί που προσπάθησαν, αλλά  δεν μπόρεσαν από ανεπάρκεια, να παράξουν έργο ουσίας.
Πάλι μείναμε στις μακέτες και στα βαρύγδουπα λόγια της αβάντας των προϊσταμένων αρχών, του παραμυθιού των έργων και του ταξίματος για σύντομες απολαβές, χωρίς ποιότητα ζωής στο νησί και χωρίς εφαρμογή των κανόνων.
·          Η πολιτική και η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων, θέλει να μπορείς και να ξέρεις να σπάσεις  τα αυγά, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις. Το δε αποτέλεσμα να είναι άμεσο για τον τόπο μας, έτσι ώστε να το εισπράξουν το ταχύτερο οι κάτοικοι της Ύδρας μας.
·          Πιστεύουμε πως η υπάρχουσα Νομοθεσία που διέπει το Νησί μας πρέπει να παραμείνει ως έχει, αλλά να μας δοθούν μέσα από αγώνες και διαπραγματεύσεις, οι λύσεις των δικαίων αιτημάτων μας. ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ γιατί αλλιώς είμαστε οι πιο αδικημένοι Έλληνες και οι πιο καταπιεσμένοι Ευρωπαίοι πολίτες.
·          ΕΙΜΑΣΤΕ  ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο προσωπικοτήτων. Σας περιμένουμε ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε για το συμφέρον του νησιού μας και όχι για να ικανοποιήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες.

Βιογραφικό του επικεφαλής του  συνδυασμού μας  υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα  www.ompourlotieris.blogspot.com  

Με τιμή και εκτίμηση
Για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΔΡΑΙΩΝ  ( Δ.Υ.Σ.Υ)
   
Γιάννης Θεολ. Θεολογίτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ύδρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks