Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΤΕ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Διατηρώντας τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα της Ύδρας ο δημοφιλέστατος Κυριάκος Μισύρος συνεκρότησε και εφέτος την Επιτροπή του Καρναβαλιού και ετοίμασαν, με τα λίγα μέσα που διέθεταν, ένα θεαματικότατο καρνάβαλο που διασκέδασε πολύ τους συμπατριώτες μας.

Η επιτροπή απετελέσθη από τον ίδιο, ως Πρόεδρο και μέλη τους κ.κ. Ντίνο Παύλου, Ιωανίκιον Περράκην και Φανούριο Βούλγαρην.  Εις τον Καρνάβαλον έλαβον μέρος οι εξής συμπολίται μας  Χρήστος Βενιζέλος, Δημήτριος Βενιζέλος, Παναγής Παρίσης, Δ. Λαγκαδιανός, Γ. Παπαδόπουλος Ανδρέας Μουσταϊζης , και πολλοί άλλοι.
Ο Κυριάκος είχε ντυθεί σαν επαναστάτης Μεξικάνος και είχε μεγάλη επιτυχία όπως και οι άλλοι μασκαράδες.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο καρνάβαλος, μ' επικεφαλής τον έφιππο αρχηγό τον Κυριάκο έκανε την εξής διαδρομήν:  Ξεκίνησε από τα σκαλάκια του Χείλαρη και έκανε την πρώτη στάση στο σπίτι του Γιώργου του Καλαφάτη, ο ποίος και τους κέρασε.  Έπειτα τράβηξαν για τα Καμίνια, έως του Κουρή και του Μελαχροινού.  Στου Σταμάτη Μακρυγιάννη και στου Σταύρου Τρίμη τα σπίτια, όπου πήγαν, οι ευγενείς οικοδεσπόται τους κέρασαν καλό κρασί με μεζέδες.  Τους επεριποιήθηκαν, επίσης, πολύ στα σπίτια των κ.κ. Σ. Μουστακαρία , Κ. Δεληγιάννη και Ηλ. Ασλάνη.
Από κει πήγαν στα Καλά Πηγάδια και μετά στης Σοφίας Μαυραγάννη.
Σαν έφτασαν κάτω,  στην παραλία, χόρεψαν με κέφι κοντά στο άγαλμα του Ναυάρχου, μετά πήγαν στου Τηλιακού, στου Θόδωρου του Κουτούζη και κατέληξαν στην ταβέρνα του Σταύρου του Ντούσκου.
Σε όλες τις διαδρομές ο καρνάβαλος καταχειροκροτήθηκε θερμά από τους συμπολίτες μας, γιατί, όπως είπε και ο Νέστωρ Μάτσας σε μια τηλεοπτική του εκπομπή  κατά την λαϊκήν σοφία, μια φορά το χρόνο οι άνθρωποι θέλουν να ξεχνούν ποιοι είναι. Και αυτό τους κάνει πολύ καλό.  Ευχόμεθα λοιπόν, σε όλους και του χρόνου με υγείαν.

Υδραϊκά Νέα 1972

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks