Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την πρόσκληση του Δημάρχου της Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη διοργάνωσε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου ιατρική Ημερίδα στα πλαίσια του προγράμματος "Το Πανεπιστήμιο κοντά στον πολίτη: ενημερώνομαι και προστατεύω την υγεία μου". Πρόθεση της Ιατρικής Σχολής η ευαισθητοποίηση των πολιτών της Ύδρας σε θέματα υγείας, πρόληψης και θεραπείας.
Η ημερίδα περιλάμβανε το πρωί συζήτηση περιστατικών, ανταλλαγή απόψεων πάνω σε διαγνωστικά-θεραπευτικά προβλήματα και ιατρικές συμβουλές στους πολίτες της Ύδρας στο Κουλούρειο Νοσοκομείο και με την συνεργασία των ιατρών του Νοσοκομείου κ.κ. Παναγιώτη Μανίκη, Γεωργίου Μπερικέτη και Άουνι Σάλεχ.  Το απόγευμα στην Συνεδριακή Αίθουσα της Μητρόπολης και μετά τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής Καθηγητή Μελετίου-Αθανασίου Δημοπούλου, του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ Εφραίμ, μίλησαν για ιατρικά θέματα - υπό τον συντονισμό των Καθηγητών Μ. Δημόπουλου και Δ. Κελέκη - όπως πρόληψη και θεραπεία στεφανιαίας νόσου, υπέρτασης, πρόληψη και εγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη κ.α. οι καθηγητές Χριστόδουλος Στεφανάδης, Νίκος Ζακόπουλος, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος , Δημήτρης Πεκτασίδης και Νίκος Σταυριανέας.
Ο κ. Γ. Κουκουδάκης ως εκπρόσωπος του αναπληρωτή Υπουργού, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην ημερίδα λόγω των συνεχών και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων του τόπου μας, μετέδωσε τον χαιρετισμό και πεποίθησή του κ. Αρβανιτόπουλου προς τους παριστάμενους για σύντομη μελλοντική του παρουσία σε ανάλογη εκδήλωση.



 ΣΟΦΙΑ ΜΩΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks