Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η 28η Οκτωβρίου στον Σαρωνικό Saronic Magazine | Oct 29, 2011


Με ένα σερφάρισμα σε μερικά από τα πιο ενημερωμένα blogs του Αργοσαρωνικού, πήραμε μια καλή γεύση από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. Παντού οι καθιερωμένες εοερταστικές εκδηλώσεις, με άψογη διοργάνωση από τους δήμους, με πολύ κόσμο και καλό καιρό, χωρίς συμβολικές η άλλες διαμαρτυρίες.
ΠΟΡΟΣ
Την ώρα που σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, η καθιερωμένη παρέλαση μετατράπηκε σε διαμαρτυρία, στον Πόρο κάτω από τον ζεστό και λαμπερό ήλιο, γιορτάστηκε η επέτειος του “ΟΧΙ” με την καθιερωμένη παρέλαση – χωρίς παρατράγουδα – την 28η Οκτωβρίου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στις 10.45 και συνεχίστηκαν στην πλατεία Ηρώων με την Δέηση υπέρ των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση από τους μαθητές των σχολείων του Πόρου και από την Δημοτική Φιλαρμονική. Η πλατεία Ηρώων ήταν γεμάτη με κόσμο που μαζί με τις αρχές του νησιού χειροκρότησαν θερμά τη μαθητική νεολαία του τόπου. Από την φετινή παρέλαση έλειψε το άγημα του Πολεμικού Ναυτικού.
Ακολούθησε δεξίωση στο κτήριο Συγγρού και βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του Λυκείου μας στα Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι. θα δοθεί αναμνηστικό χρηστικό δώρο με την ευγενή χορηγία της επιχείρησης ΄΄ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΝΕΔΗΚ Α.Ε. ΄΄.
Επίσης, ο Δήμος Πόρου τίμησε τους τους εκπαιδευτικούς Γεώργιο Μακρή και Χαράλαμπο Ανδριανόπουλο για την 35ετή θητεία τους στην εκπαίδευση και την μακρά υπηρεσία και προσφορά τους σε σχολεία του Πόρου.
ΠΗΓΗ: Porosnews.gr


ΥΔΡΑ

Με την παρέλαση μαθητών και σπουδαστών στο λιμάνι της Ύδρας κορυφώθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου. Νωρίτερα προηγήθηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, Πανηγυρικός λόγος από την κ. Ελευθερία Ντούσκου (τ. Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας), Εθνικά ποιήματα και απονομή από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη επαίνων στους Υδραίους μαθητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
ΠΗΓΗ: ΥΔΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ (Σοφία Μωρές


Χωρίς προβληματα έγινε η προγραμματισμένη μαθητική παρέλαση στις Σπέτσες. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος . Ακολούθησε στο Δημαρχείο η βράβευση των μαθητών και η καθιερωμένη δεξίωση.
ΠΗΓΗ: Η Τώρα η Ποτέ
 
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
Το βράδυ της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, ο δήμος Ερμιονίδας, τίμησε την Εθνική επέτειο, και τους ήρωες της περιοχής μας που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στα πεδία της μάχης, υπερασπιζόμενοι τα ιερά μας χώματα, με τραγούδια από το “Άξιον Εστί” του Γιάννη Ρίτσου από τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης….
Όμως, στην παρέλαση της Ερμιόνης δεν υπήρχε άνθρωπος! Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών προτίμησε το σπίτι..Τι σημαίνει αυτο;; Ενώ σ΄όλη την Ελλάδα έγιναν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στις παρελάσεις ενάντια στο τοπικό -ευρύτερο πολιτικό σύστημα, στην Ερμιόνη οι δημότες έχουν προχωρήσει ένα στάδιο παραπέρα ιδιαίτερα με την στασιμότητα και την τοπική απραξία..

Η σημερινή μέρα της 28ης Οκτωβρίου ήρθε να επιβεβαιώσει την πλήρη απαξίωση της τοπικής κοινωνίας στην πολιτική και δημοτική αρχή!
Κάθε πέρσι και καλύτερα….
ΠΗΓΗ: Εικονοσκόπιο του Μίτλου Ιωαννίδη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks