Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΩΡΕΣ



Μία λιτή και πολύ συγκινητική βραδυά η νύχτα της 18ης Ιουνίου.
Μαζευτήκαμε στα κανόνια άνθρωποι που ξέραμε και αγαπήσαμε την Λαγουδέρα και τον Μπάμπη Μωρές. Μεγάλη τιμή και αναγνώριση για έναν άνθρωπο που υποστήριξε με πάθος την τεράστια προσπάθειά του προβολής της Ύδρας. Λίγοι γνωρίζουν πραγματικά το εύρος του έργου του. Αυτό το βιβλίο - λεύκωμα των 571 σελίδων είναι μια πρώτη προσπάθειας επικοινωνίας μέρους αυτού του έργου με τους ανθρώπους. Μέσα από το σχολαστικό και αστείρευτο αρχείο του Μπάμπη ξαναζωντανεύει η δεκαετία του 60 στην Ύδρα, για να μη ξεχνούν οι παλιοί και για να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Το βιβλίο παρουσίασαν ο Δήμαρχος Ύδρας κύριος Κ. Αναστόπουλος, η κυρία Κάτια Δανδουλάκη, και ο κύριος Θόδωρος Ρουμπάνης.

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εκδηλωση ηταν θαυμασια και αληθινη οπως ηταν και το "τιμωμενο" προσωπο, ο Μπάμπης της Υδρας. Μου εμπιστευτικε με καμάρι νεου που πηγαινει πρωτη φορα ....στον παράδεισο ...., καποια απο τις πολλές φορές που μιλάγαμε στο "πολιτιστικό κέντρο της Λεωφορου Συγγρου Λαγουδέρα" πως ηταν εκείνος που πηρε την ΠΑΡΘΕΝΙΑ του νησιού και ενοούσε την ΥΔΡΑ.Μερικά απο τα υπόλοιπα τα ειπε ο εκδοτης της τοπικης εφημεριδας Ο Μπουρλοτιερης στην εκδήλωση.Kαι να ξέρεται (οπως λένε στα λιμάνια)Ο πατέρας σας στην ζωή "πρατηγάρησε" (Ελευθερωκοινωνησε), δεν πέρασε Transit.Οπως περνούν οι περισσοτεροι....Θνητοί. Καλη συνεχεια Κυρία Μωρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

metamarks