Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τα ΦΕΤΙΝΑ ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ στην ΥΔΡΑ
Συνεχίζονται μέχρι Κυριακή 27 Ιουνίου

Στο όμορφο και κοσμοπολίτικο Νησί της Ύδρας, ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Ιουνίου οι Εορταστικές Εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2010», αφιερωμένες στην 175η επέτειο από το θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Την κήρυξη των Εορτασμών, έκανε ο Δήμαρχος Υδραίων Κωνσταντίνος Αναστόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Άνεμοι και Τρίτωνες» του Ζωγράφου Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου, στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» την Παρασκευή το απόγευμα. Για το Ζωγράφο και το έργο του μίλησε ο Δήμαρχος Υδραίων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Μαυρομάτη και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστείδης Τσαγκάρης, και έκλεισε την εκδήλωση ο κ. Φατούρος με ευχαριστίες. Λίγο αργότερα, στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας, έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης που είναι αφιερωμένη στον Υδραίο ποιητή Μίλτο Σαχτούρη και το ζωγράφο Αλέξη Ακριθάκη. Χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου και παρουσίασε την έκθεση η κριτικός τέχνης Μαρία Κοτζαμάνη που την επιμελήθηκε.

Ακολούθησε ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από το φακό και τις αναμνήσεις του Μπάμπη Μωρές. Στα ονομαστά «Κανόνια» της Ύδρας, παρουσιάστηκε ο πρώτος τόμος του λευκώματος «Λαγουδέρα 1959-1967, η χρυσή εποχή της Ύδρας». Σε μια λιτή και ζεστή εκδήλωση, ξύπνησαν αναμνήσεις και όμορφα γεγονότα, από μια εποχή γεμάτη μαγεία, και ένα μαγαζί που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στην τουριστική ανάπτυξη του Νησιού. Για το λεύκωμα, μίλησε ο Δήμαρχος Υδραίων και στη συνέχεια το παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο η Ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη, που μεταξύ άλλων τόνισε το πόσο δεμένη είναι με την Ύδρα και τη «Λαγουδέρα», αφού εκεί γνώρισε τον αξέχαστό σύζυγό της Μάριο Πλωρίτη. Ο Θόδωρος Ρουμπάνης στη συνέχεια, στενός συνεργάτης του Μπάμπη Μωρές και ιδιοκτήτης του κλαμπ από το 1989 έως το 1997, αναφέρθηκε αναλυτικά σε γεγονότα και αναμνήσεις από εκείνη την εποχή.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου, η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας, με μια όμορφη μουσική εκδήλωση, με έργα για βιολί και πιάνο, τίμησε τη μνήμη του Κωστή Σοφιανού. Τα έσοδα από την εκδήλωση διατέθηκαν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Ύδρας.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 20/06, στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κ. Ι. Κ. Μαζαράκη – Αινιάν, Γενικό Γραμματέα της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος, με θέμα «Οι λανθάνουσες δυνάμεις του Έθνους, που προετοίμασαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821». Ο Δήμαρχος Υδραίων τόνισε τη σημασία αυτών των εκδηλώσεων στο ταξίδι μας στην Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιουνίου 2010.

ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΣΟΦΙΑ. ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ, ΜΕ ΜΑΓΕΨΕ!! "ΒΓΑΖΕΙ" ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ!! ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΗΡΕΜΙΑ, ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟΔΡΟΜΟΥΣ. ΚΑΙ ΝΑΙ, ΑΝ ΞΑΝΑΡΘΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑΒΛΑΚΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

metamarks