Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Δημήτρης Κατσικάρης: "Στηρίξαμε τα νησιά μας με έργο και τηρήσαμε το λόγο μας…"

Δημήτρης Κατσικάρης: "Στηρίξαμε τα νησιά μας με έργο και τηρήσαμε το λόγο μας…"
Με δυναμισμό, σχέδιο και πλούσιο απολογισμό κινήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων τα τρία πρώτα χρόνια της αυτόνομης λειτουργίας της, σύμφωνα με την επίσημη παρουσίαση του απολογισμού του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Με έργα 150 εκατομμυρίων ευρώ, η Π.Ε. Νήσων αναπτύσσει ένα μεγάλο πρόγραμμα υποδομών σε όλα τα νησιά, με στόχο την συμβολή στην ανάπτυξη και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν πολλές δεκαετίες.
Οι βασικές παρεμβάσεις γίνονται σε κρίσιμους τομείς, όπως:
Βιολογικοί καθαρισμοί, αγωγοί ομβρίων, νερό, οδοποιίες, την τουριστική προβολή στο εξωτερικό και έργα αθλητικά με χρήματα της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του κ. Κατσικάρη τα βασικά έργα είναι τα εξής:
  • Κατασκευή των Χερσαίων στην Αίγινα. Χρηματοδότηση του παραλιακού δρόμου, της παράκαμψης της Σουβάλας, ολοκλήρωση της μελέτης του λιμένα της Πέρδικας, έργα στο γήπεδο με προσθήκη τάπητα Στίβου και κατασκευή του τοίχου. Ολοκληρώθηκαν και τα τεύχη δημοπράτησης για τον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης Αίγινας που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.
  • Έργα Ομβρίων στη Σαλαμίνα που θωρακίζουν αντιπλημμυρικά το νησί.
  • Χρηματοδότηση δύο μονάδων αφαλάτωσης στο Αγκίστρι και επίστρωση δρόμων με κυβόλιθους.
  • Εργασίες στην προβληματική μονάδας Βιολογικού στον Πόρο και συνολική μελέτη. Λιμενικά έργα και κατασκευή παραλίας Πούντας.
  • Βελτίωση δρόμου Δρυόπης - Γαλατά και προγραμματικές συμβάσεις για την κατασκευή των δικτύων ύδρευσης και ακαθάρτων Μεθάνων, ανάπλαση της παραλίας Γαλατά καθώς και εγκατάσταση μονάδας απονιτροποίησης για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού. Κατασκευή λιμνοδεξαμενής Καρατζά  χωρητικότητας 450.000 κυβικών νερού και δικτύων ύδρευσης και άρδευσης.
  • Κατασκευή Γηπέδου  στην Ύδρα και Ναύδετου για να δένουν τα κρουαζιερόπλοια. Ολοκλήρωση μελέτης για αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό και χρηματοδότηση του έργου.
  • Κατασκευή Βιολογικού καθαρισμού στις Σπέτσες και ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.
  • Βελτίωση του κεντρικού οδικού δικτύου στα Κύθηρα, κατασκευή μονάδας υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων και κατασκευή ιατρείου στα Αντικύθηρα. Μελέτη για την επέκταση του αεροδρομίου.
Κοιτάζουμε τους πολίτες κατάματα
Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, μίλησε για μια άλλη λογική και νοοτροπία που κυριάρχησε στις δράσεις της Περιφέρειας, του Γιάννη Σγουρού και του ιδίου:
«Από την αρχή της θητείας μας μέχρι σήμερα, είπε, κινηθήκαμε κοντά στους πολίτες. Οι πόρτες μας και οι καρδιές μας ήταν και είναι ανοιχτές για όλο τον κόσμο, πέρα από κόμματα και χρώματα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Όταν ξεκινήσαμε με τον Γιάννη Σγουρό είπαμε ότι μόνο με έργο και σκληρή προσπάθεια θα πάμε μπροστά. Βάλαμε στην άκρη το ΕΓΩ και πορευθήκαμε με το ΕΜΕΙΣ.
Χωρίς μεγάλα λόγια - χωρίς ψέματα και μισές αλήθειες, παρά μόνο με τη δουλειά μας και την αλήθεια των έργων μας, σε ένα δύσκολο και κακοτράχαλο τοπίο.
Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας και σήμερα μπορούμε να κοιτάζουμε κατάματα τους πολίτες. Προχωράμε μαζί για να παραδώσουμε καλύτερα τα Νησιά μας στα παιδιά μας. Αυτό είναι το μοναδικό χρέος μας».


 http://www.neaepohi.gr/index.php/saronikos-news/peiraias/dimitris-katsikaris-stiriksame-ta-nisia-mas-me-ergo-kai-tirisame-to-logo-mas%E2%80%A6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks