Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Ύδρας, 23 Φεβρουαρίου 2014, απολογισμός πεπραγμένων τριετίας

 Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 3 χρόνων της θητείας του, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης υποδέχτηκε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, σε μια περιγραφική παρουσίαση - απολογισμό όλων έργων που πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή και όλων όσων θα ακολουθήσουν.
Στην εκδήλωση παρόντες ήταν  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  κ. Δ. Κατσικάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, η Αντιδήμαρχος κ. Λ. Λούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρέσβης κ. Κ. Μπίτσιος, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Θ. Σαίτης, ο κ. Π. Αγγελάκος μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Δήμου Ύδρας, και πάρα πολλοί πολίτες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  κ. Δ. Κατσικάρης "άνοιξε" την ομιλία , τονίζοντας την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων  προς τον Δήμο της Ύδρας, όχι μόνο για την τεράστια προσφορά του προς τους Αγώνες της πατρίδας , αλλά και για την διαχρονική προσφορά  και συμβολή του στην παγκόσμια προβολή της Ελλάδας. Απαρίθμησε τα  έργα που πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια των 3 χρόνων που παρήλθαν, εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη και δεσμεύτηκε  για κάθε δυνατή βοήθεια  προς το νησί και τους κατοίκους της Ύδρας.


Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης έλαβε τον λόγο , μιλώντας για όλα αυτά που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή σε μια  προσπάθεια να αλλάξει το πρόσωπο της Ύδρας, αναφερόμενος  στα 97 σημεία - έργα  δίνοντας έμφαση στην καλύτερη προσβασιμότητα, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην παροχή καθαρού και φθηνού νερού για όλους, στον αθλητισμό, στο πολύ σημαντικό κομμάτι της Παιδείας και της νέας γενιάς, στο πάγωμα των Δημοτικών Τελών και το μηδένισμα του χρέους, την δραστική αλλαγή στην αισθητική έμφαση του πολιτισμού, στην ανάπτυξη και την τόνωση του τουρισμού ,στον εκσυγχρονισμό σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου,  στη πολύ σημαντική επίτευξη σχετικά με τον προβλήτα στο Μετόχι και την επικοινωνία του νησιού με την στεριά.

Ως επίλογο ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την υλοποίηση ακόμη περισσότερων έργων και απήθυνε ευχαριστίες σε όλους όσους συντέλεσαν σε όλα αυτά που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί:


Αγαπητοί μας Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, Φίλες και Φίλοι.

Γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια.
Ξέρετε ότι επιθυμούσαμε και επιθυμούμε πάντα το καλύτερο για το νησί μας. Και το χειρότερο για μένα ήταν να το βλέπω να μαραζώνει.
Και όλους εσάς, να συμβιβάζεστε με τη μιζέρια, το λίγο, το ελάχιστο.
Στην Ύδρα μας αξίζουν περισσότερα.
Πιστεύουμε ότι βάλαμε τα θεμέλια, έγιναν τα πρώτα ουσιαστικά και χειροπιαστά βήματα, ώστε η Ύδρα μας να γυρίσει σελίδα.
Να αλλάξουμε νοοτροπία, αλλά και αισθητική.
Να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή μας.
Και μαζί με όλους εμάς, να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή της η Ύδρα.
Για τον απολογισμό αυτό, συμβολικά, επιλέξαμε τον τίτλο "Η Ύδρα μας αλλάζει",επειδή δεν αλλάζει μόνο η Ύδρα.
Αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία, που είναι διαρκής και δεν σταματάει, αλλάζουμε και εμείς.
Προς το καλύτερο. Ανακαλύπτοντας καινούρια πράγματα.       
Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι δύσκολα.
Στην επόμενη πενταετία, θέλουμε να  έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τα βήματα για μια διαφορετική  Ύδρα.
Σε αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε κοντά μας.
Σας ευχαριστούμε για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας.
Μας βοηθάει να πάρουμε δύναμη για την δύσκολη συνέχεια.
Ώστε να μην αφήσουμε αυτή την προσπάθεια να μείνει ημιτελής, να πάει χαμένη.
           Η Ύδρα μας αλλάζει………..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Σ’ αυτήν την ωραία προσπάθεια, βρήκα πολλούς  και άξιους συμπαραστάτες τους οποίους από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω.
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους της θητείας μας, για την πολύ παραγωγική προσφορά τους. Τους Δημοτικούς
Συμβούλους της Πλειοψηφίας, που ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί προσέφεραν πολλά στον κοινό αγώνα. Τους Δημοτικούς Συμβούλους της Μειοψηφίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων συνέβαλαν θετικά στο έργο μας.
Τους Προέδρους και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων,  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, για το έργο τους και την αγαστή συνεργασία μας.
Τους εργαζόμενους στον Δήμο, οι οποίοι στάθηκαν άξια στο πλευρό μας, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις δύσκολες στιγμές.
Τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, γιατί πάντα στάθηκαν οι καλύτεροι αρωγοί στο έργο μας, εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη τους στην Ύδρα.
Τους επικεφαλείς Υπουργείων, Υπηρεσιών και Φορέων και τους Συνεργάτες τους, οι οποίοι μας βοήθησαν καθοριστικά στα πολλά προβλήματα που κληθήκαμε να διαχειριστούμε.

Τους ευγενείς χορηγούς μας, που ανταποκρίθηκαν με προθυμία σε κάθε κάλεσμα για αρωγή στο έργο μας.

Μα πάνω από όλα, όλους εσάς τους Συμπολίτες μας, που στελεχώσατε και συμμετείχατε στις πολιτιστικές, αθλητικές, εθελοντικές ομάδες και δράσεις, αλλά και στηρίξατε το δύσκολο έργο μας με οποιονδήποτε τρόπο.


Σε όλους τους παρευρισκόμενους  δόθηκε ένα πολύφυλλο  φυλλάκιο , χορηγία των εκδόσεων " Τοπίο" όπου αναφέρονται με κάθε λεπτομέρεια τα  πεπραγμένα του Δήμου Ύδρας, και όλα όσα βρίσκονται προς τον δρόμο της υλοποίησής τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks