Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης από τους ισχυρούς του G20

Αλλη μία διάκριση για Σαντορίνη - Υδρα

Η Σαντορίνη και η Υδρα περιλήφθηκαν σε λίστα με τα 12 ομορφότερα νησιά στον κόσμο από το Conde Nast Traveller, προσθέτοντας άλλη μία διάκριση για τον ελληνικό προορισμό μετά την είδηση της ανάδειξης 5 ελληνικών νησιών στα 10 καλύτερα της Ευρώπης από την Tripadvisor, που φιλοξενείται τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα. Kαι ενώ οι θετικές αναφορές πληθαίνουν για τον ελληνικό προορισμό, έγινε γνωστό ότι ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό γεγονός για τον τουρισμό θα λάβει χώρα στις αρχές Αυγούστου στην Αθήνα. Πρόκειται για την επίσημη τελετή των «Οσκαρ» του ευρωπαϊκού τουρισμού (World Travel Awards), η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναμένεται να επισκεφθούν την Αθήνα ισχυρά ονόματα του ευρωπαϊκού τουρισμού.


Η επίσημη ανακοίνωση του G20, που συνεδριάζει στην Αυστραλία, αναμένεται να εκδοθεί αύριο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των 20 μεγαλύτερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών έχει ήδη προετοιμάσει ένα προσχέδιο ανακοίνωσης, το οποίο αναφέρει ότι η ομάδα θα αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για να ενισχύσει την ανάπτυξη, ενώ στηρίζει την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής στις ανεπτυγμένες οικονομίες. Στο σχέδιο της κοινής ανακοίνωσης αναφέρεται το εξής: «Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε νέα μέτρα για να αυξήσουμε σημαντικά τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης».
Βρέθηκε ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντος προϊσταμένου στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου. Αν και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ήλπιζε να μεταπεισθεί ο κ. Ευάγγ. Χασάπογλου, ωστόσο ο τελευταίος προχώρησε και στο δεύτερο αίτημα παραίτησης, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Στη θέση του τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι σήμερα προϊστάμενος της ΔΟΥ Ελευσίνας, Δημ Μασίνας. Οπως ακούγεται, πρόκειται για έναν εξίσου ικανό εφοριακό με γνώσεις του αντικειμένου.

«Κλινικά νεκρή» ήταν ήδη η ασφαλιστική εταιρεία La Vie, που ανήκε στον όμιλο Αποστολόπουλου και της οποίας χθες η Τράπεζα της Ελλάδος ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της. Η εταιρεία είχε μόλις 150 ασφαλιστήρια συμβόλαια, αφού εδώ και καιρό είχε σταματήσει τη δραστηριότητά της ύστερα από εντολή της ΤτΕ, η οποία τελικώς χθες τράβηξε και την πρίζα.
Απάντηση της Ryanair
«Δεν ξέρω, δεν απαντώ», δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων και Marketing της Ryanair για την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κροατία, Τζον Αλμποράντε, σχετικά με τη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού (σ.σ. καταγγελίες θέλουν την εταιρεία να ζητάει χρήματα από τους υποψηφίους) παραπέμποντας στις πέντε ανεξάρτητες εταιρείες οι οποίες προσλαμβάνουν το προσωπικό και στη συνέχεια το υπενοικιάζουν στη Ryanair. Κοινοποίησε, ωστόσο, τις σκέψεις της εταιρείας να συμπεριλάβει στο πλήρωμα των πτήσεων εσωτερικού (Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδος) ένα ελληνόφωνο μέλος.
Ελληνικά ομόλογα 27,7 δισ. κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Ελληνικά ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας 27,7 δισ. ευρώ είχε στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις 31 Δεκεμβρίου του 2013. Η λογιστική αξία των ομολόγων αυτών ήταν 25,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΚΤ. Επίσης, η μέση εναπομείνασα διάρκεια διαμορφωνόταν στα 3,4 έτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα. Πρόκειται για ομόλογα που η ΕΚΤ αγόρασε κυρίως κατά την περίοδο της κρίσης, για να στηρίξει την ελληνική αγορά, και τα οποία αποπληρώνονται από την Ελλάδα κανονικά.

 http://www.kathimerini.gr/755220/article/oikonomia/epixeirhseis/metra-tonwshs-ths-anapty3hs-apo-toys-isxyroys-toy-g20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks