Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Πράσινο φως για ριμέικ στη γραφική Ύδρα, Οταν γνώρισα τον Πατσίνο και την Ντέμι Μουρ


«Στα άμεσα σχέδιά μου βρίσκεται ένα ψυχολογικό θρίλερ του Γκλεμπ Κάμινερ, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει κατά πάσα πιθανότητα ο Νικ Νόλτε» αποκάλυψε η Δέσποινα στην «Espresso», λίγο προτού αναχωρήσει για την Αμερική. Η ηθοποιός βρέθηκε στην Ελλάδα για λίγο καιρό προκειμένου να κάνει κάποιες επαφές και χθες επέστρεψε πάλι στη βάση της, την Καλιφόρνια.

«Η υπόθεση του θρίλερ αφορά μια παρέα νέων παιδιών που πηγαίνουν σε μια παλιά βίλα. Εκεί έρχονται σε επαφή με έναν ηλικιωμένο και αρχίζουν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Εγώ υποδύομαι τη Βέντα, μια κοπέλα από την παρέα που στο τέλος θα λύσει το μυστήριο της δαιμονικής μορφής του ηλικιωμένου, ο ρόλος του οποίου προορίζεται για τον Νικ Νόλτε». Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου και μόλις ολοκληρωθούν, η Μοίρου θα ταξιδέψει στο Κάπρι για τις ανάγκες ενός άλλου φιλμ με τον Τζιανκάρλο Τζιανίνι. «Είναι ένα οικογενειακό δράμα, του οποίου τα εσωτερικά γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη σε στούντιο στην Καλιφόρνια και για τα εξωτερικά η παραγωγή επέλεξε το Κάπρι της Ιταλίας» μας εξήγησε η ηθοποιός.

Στη διάρκεια των δύο χρόνων περίπου που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ η Δέσποινα γνώρισε σημαντικές προσωπικότητες του σινεμά. Ο Αλ Πατσίνο ήταν μια από αυτές, καθώς πήρε μέρος σε ένα master class που οργάνωσε εκείνος. «Ο ίδιος επέλεξε 13 άτομα από τα χιλιάδες βιογραφικά που του έστειλαν. Μέσα σ’ αυτά ήμουν κι εγώ. Πέρασα μαζί του 20 ανεπανάληπτες μέρες, μαθαίνοντας πράγματα για τη δουλειά μου που δεν μου είχε πει κανείς. Ασχολήθηκε προσωπικά με τον καθένα μας. Δούλεψα μαζί του τη “Σαλώμη” του Οσκαρ Ουάιλντ. Μιλάμε για συγκλονιστική εμπειρία».

Η Ελληνίδα ηθοποιός μάλιστα του έκανε και πρόταση συνεργασίας, κάτι που -όπως ισχυρίζεται- δεν τον άφησε ασυγκίνητο. «Του πρότεινα να κάνουμε κάτι στην Ελλάδα, αλλά επειδή είναι κλεισμένος με ταινίες ώς το 2017, έχει θέμα με τον χρόνο. Ωστόσο έγινε ένα μίτινγκ με παραγωγούς, αφού έδειξε να τον ενδιαφέρει η πρότασή μου».

Πράσινο φως για ριμέικ στη γραφική Ύδρα

Και από τον Πατσίνο στην Ντέμι Μουρ, την οποία η Δέσποινα χαρακτηρίζει απλή και υπέροχη. «Γνωριστήκαμε σε ένα τραπέζι και την κάλεσα σ’ ένα πάρτι. Εκεί της είπα μια ιδέα μου, αρχικά για πλάκα.

Εκείνη όμως ενθουσιάστηκε και έτσι αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε. Θα συνεργαστούμε στο ριμέικ μιας παλιάς ταινίας που έκανε επιτυχία τη δεκαετία του '60. Μόνο που αντί να πάμε στην Καραϊβική για τα γυρίσματα, όπως πρότεινε αρχικά η Ντέμι, εγώ σκέφτηκα την Υδρα, για να διαφημίσουμε και την Ελλάδα. Εκείνη ξετρελάθηκε φυσικά, γιατί αγαπάει πολύ τη χώρα μας και την επισκέπτεται συχνά. Είναι ένα σχέδιο που θέλω να προχωρήσει άμεσα. Ηδη ήρθα σε επαφή με κάποιους φορείς στην Υδρα και την Αθήνα στη διάρκεια της παραμονής μου στην Ελλάδα».

Εκτός όλων των προαναφερθέντων, η Δέσποινα Μοίρου συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει και στη νέα ταινία του Ρόμπερτ Μακ Λένειν, με τον οποίο είχε πάει στις Κάννες για το φιλμ «Emma Blue».

Οσο για τις ελληνικές της δουλειές; Μετά τη συμμετοχή της στο «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται στις αίθουσες «Το πλοίο για την Παλαιστίνη» του Νίκου Κούνδουρου, στο οποίο παίρνει μέρος.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

 http://www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks