Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Συνέντευξη του Δάσκαλου του Wado Ryu Karate, Ύδρας, Γιάννη Πράππα

Το καλοκαίρι τελειώνει , όμως ο Δάσκαλος μας συνεχίζει δυναμικά τις προπονήσεις με τα παιδιά που είναι για το παγκόσμιο Wado karate union 2013 και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του .
Δάσκαλος
Η καλύτερη συνταγή για την επιτυχία είναι να μπορέσεις να μπεις στη ψυχολογία του αθλητή σου, να καταλάβεις τι χρειάζεται από σένα για να μπορέσει να μάθει πιο άμεσα και σωστά ότι διδάσκεις. Κάθε αθλητής είναι μία διαφορετική προσωπικότητα με διαφορετικά προβλήματα και με άλλη όρεξη γι αυτό που κάνει οπότε ο προπονητής πρέπει να προσαρμοστεί με τη ψυχοσύνθεση του αθλητή.
- Ο λόγος που πρέπει να γίνει αυτό?
Δάσκαλος
Είναι απλό γιατί όταν είναι στον αγώνα πρέπει να έχεις γίνει ένα με τον αθλητή σου , ώστε την ώρα που παίζει να ξέρεις πότε φοβάται ,πότε έχει ανέβει η ψυχολογία του , τι χρειάζεται σα τεχνική για να πάρει το προβάδισμα και γενικά να έχει φτάσει ο προπονητής να νιώθει τον αγώνα του αθλητή του σα δικό του αγώνα.
-Μιλήστε μας για τη προπόνηση των παιδιών
Δάσκαλος
Η προπόνηση χωρίζεται σε πολλούς τομείς α)προπόνηση για αυτοάμυνα,β)προπόνηση παραδοσιακού,γ)προπόνηση για εξετάσεις kyu-ζώνη,δ)αγωνιστική ,ε)προετοιμασία για πρωτάθλημα και πολλά άλλα ανάλογα το επίπεδο ,την ηλικία και το τμήμα
-Πόσα τμήματα έχετε?
Δάσκαλος
Κανονικά μία σχόλη δε πρέπει να έχει πολλά τμήματα ο λόγος είναι απλός , όλοι πρέπει να "ανακατεύονται" με όλους για να μπορέσουν όλοι να έχουν την ευκαιρία να βελτιώνονται σωστά . Είναι και θέμα εκπαίδευσης αυτοάμυνας αυτό ,πολύ σημαντικό διότι έξω δε θα έρθει κάποιος που ξέρω στα κιλά που θέλω και γι αυτό πρέπει ο αθλητής θα πρέπει να προπονείται με όλους . 
Εγώ στη σχόλη μου έχω το junior τμήμα που αφορά ηλικίες 5 έως και 8
Το μικρό τμήμα που αφορά ηλικίες 8 έως και 15 
Και το αγωνιστικό που είναι για όλες τις ηλικίες που είναι για αγώνες και γι αυτούς που θέλουν μια πιο δυναμική προπόνηση
Περιστασιακά έχω και το γυναικείο τμήμα
Μία δήλωση για τα παιδιά που δεν αθλούνται
Δάσκαλος
Το internet έχει καθηλώσει τα παιδιά μας σε έναν υπολογιστή , όλα τα παιδιά χειμώνα καλοκαίρι πρέπει να αθλούνται να μη σταματάνε το σώμα είναι αυτό που ολοκληρώνει το πνεύμα μας πρέπει να καταλάβουν ότι ο αθλητισμός θα τους διδάξει το καλό ανταγωνισμό , την ισορροπημένη σχέση μεταξύ τους (και για το μέλλον)και θα τους δώσει την ευκαιρία να εξελιχθούν.Εγώ από μικρό παιδί τεσσάρων ετών μέχρι και σήμερα δεν έχω σταματήσει να αθλούμαι και δε θα σταματήσω γιατί έχει γίνει τρόπος ζωής,ένας σωστός τρόπος ζωής που με κράτησε μακριά από αλκοόλ, τσιγάρα , ναρκωτικά, με έκανε να ξεχωρίζω τους ανθρώπους , και μου έδωσε πολλές ευκαιρίες που εκμεταλλεύτηκα και εξελίσσομαι συνεχώς.
Osu δάσκαλε σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks