Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

To κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest στην Ύδρα


Το Αzamara Quest , προς το λιμάνι της Ύδρας
Το Azamara Quest αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Ύδρας

 Το κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest της εταιρείας Azamara Cruises επισκέφτηκε την Ύδρα σήμερα το πρωί 16 και θα παραμείνει στο νησί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Το 200 μέτρων σκάφος θα παραμείνει έξω από το λιμάνι και οι επισκέπτες του νησιού (800 επιβάτες και 400 πλήρωμα Βόρειοι ευρωπαίοι),   θα από-επιβιβάζονται με τις δικές τους λάντσες ασφαλείας. 

Η επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Δήμου Ύδρας προκειμένου να συμπεριληφθεί η Ύδρα στα δρομολόγια  μεγάλων κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά.  Συγκεκριμένα -και όπως αναφέρει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ύδρας κυρία Λουκία Λούλου -το 2011 η υποδοχή και η φιλοξενία  του Δήμου Ύδρας προς τoυς εκπροσώπους της Med Cruises (Μεσογειακή Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας) και της Celebrity Cruises ήταν τόσο θερμή ώστε υποσχέθηκαν πως από το 2013 θα συμπεριληφθεί και η Ύδρα στα δρομολόγια μεγάλων κρουαζιερόπλοιων αφού υπάρξει μέσα στο 2012 δοκιμαστική διαδικασία προσέλευσής και αγκυροβόλησής τους στο λιμάνι της Ύδρας.

Η Azamara Cruises ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007 είναι μια εταιρεία παροχής πολυτελών κρουαζιέρων  και διαθέτει 2 πλοία χωρητικότητας 710 και 694 επιβατών αντίστοιχα το Azamara Journey και  το Azamara Quest, τα οποία προσφέρουν πολυτελείς καμπίνες , μοναδικές παροχές και μαγευτικά  δρομολόγια σε μερικούς από τους πιο ασυνήθιστους προορισμούς στον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks