Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Διαμαρτυρία των Δημάρχων Πόρου, Ύδρας και Σπετσών προς την Hellenic Seaways


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ


       


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ


Προς
HELLENIC SEAWAYS
Άστιγγος 6,
ΠΕΙΡΑΙΑ







Πέμπτη 5  Ιουλίου 2012
                                            
Αξιότιμοι Κύριοι,

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την διακοπή των δρομολογίων του πλοίου Flying Cat 2 και γενικότερα την απομάκρυνσή του από την γραμμή του Αργοσαρωνικού.
Το γεγονός αυτό μας θλίβει όλους αφάνταστα και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές μας κοινωνίες.
 Η μεγάλη μείωση των δρομολογίων από και προς τα νησιά μας, έχει επιφέρει ήδη τεράστιες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.
Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες δικαίων παραπόνων από Δημότες που δεν καταφέρνουν να εξυπηρετηθούν, ιδιαίτερα μάλιστα κατά τις ημέρες αιχμής, ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στους επαγγελματίες των νησιών μας, καθώς οι πελάτες ακυρώνουν κρατήσεις, λόγω του ότι δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για την μετάβαση  και την επιστροφή τους με ιπτάμενα.
Αφενός η μείωση των δρομολογίων αφετέρου η έλλειψη συμβατικού πλοίου για τα νησιά της Ύδρας και των Σπετσών και της σημαντικής περικοπής τους για τον Πόρο, έχουν επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην τουριστική κίνηση των νησιών μας που δεδομένης της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας, μας οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή.
 Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε θερμά όπως δρομολογήσετε άμεσα στην γραμμή του Αργοσαρωνικού, συμβατικό πλοίο ή άλλο ταχύπλοο αντίστοιχης χωρητικότητας με το Flying Cat 2 (F / Cat 3 ή F / Cat 5), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της επιβατικής κίνησης εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου.
Τα τόσο όμορφα και ιστορικά νησιά μας, όπως ο Πόρος, η Ύδρα και οι Σπέτσες, νομίζουμε ότι αξίζουν την προσοχή και την φροντίδα όλων μας, ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που η Πατρίδα μας, αλλά και τα νησιά μας έχουν ανάγκη  περισσότερο από ποτέ την τουριστική ανάπτυξη για πολύ ευνόητους λόγους.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση, με σκοπό την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων, αλλά και την εύκολη πρόσβαση των τουριστών που επιθυμούν να επισκεφτούν τα μοναδικά σε ομορφιές νησιά μας, είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε σε θετική αντιμετώπιση του αιτήματός μας.

Με εκτίμηση


Οι Δήμαρχοι


         Πόρου                                           Ύδρας                                            Σπετσών

                             



Δημήτρης Στρατηγός                Άγγελος Λ. Κοτρώνης                 Παναγιώτης  Λυράκης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks