Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ


                                            
                                                                                                                 Ύδρα 1 Ιουλίου 2012 


Στις 11 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Λ. Κοτρώνης, παρέστη στην Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη, στα ονομαστήρια του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης & Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Στις 12 Ιουνίου ο  Δήμαρχος με τον Εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας κ. κ. Εφραίμ, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ακίνδυνο Δαρδανό, έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη.
        Κατά την συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Δήμαρχος επέδωσε στον Πατριάρχη το Μετάλλιο του Δήμου Ύδρας “Ανδρέας Μιαούλης” και ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας για θέματα που αφορούν την Ύδρα.

Στις 28  Ιουνίου 2012 επισκέφτηκε την Ύδρα ο  Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. κ.  Χρυσόστομος ο Β΄.
Κατά την τριήμερη παραμονή του στο νησί μας ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε τον Δήμο Ύδρας και είχαν με τον Δήμαρχο κ. Άγγελο Λ. Κοτρώνη φιλική και εγκάρδια συνομιλία.
Στο γραφείου του Δημάρχου ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα πορτρέτα των ηρώων Υδραίων προγόνων μας και να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο για την Ιστορία του Τόπου μας.
Ο Μακαριώτατος πρόσφερε στον Δήμαρχο ασημένια Εικόνα που απεικονίζει το κήρυγμα των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο το 46 μ.Χ. και ο Δήμαρχος επέδωσε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου το Μετάλλιο του Ανδρέα Μιαούλη του Δήμου μας. 
  
Από τον Δήμο Ύδρας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks