Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

"Φως" ελπίδας για την γραμμή του Αργοσαρωνικού



 Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16/7 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου υπό τον υπουργό Κωστή Μουσουρούλη για το τεράστιο θέμα, που έχει ανακύψει με την γραμμή του Αργοσαρωνικού.

Η σύσκεψη εξελίχθηκε σε δύο φάσεις και σύμφωνα με έγκυρες πηγές αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση, η οποία αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την εξεύρεση λύσης ενίσχυσης των δρομολογίων για το επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Ύδρας κύριος Άγγελος Κοτρώνης που παραβρέθηκε στη σύσκεψη με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Παστό, μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή συνάντηση, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν αναγκαία και επιβεβλημένη. Το σίγουρο είναι πως η επίλυση του προβλήματος δεν είναι άμεσα εφικτή. Το θετικό όμως είναι πως οι Δήμοι του Σαρωνικού είμαστε ενωμένοι σε κοινό μέτωπο, ζητώντας την άμεση πύκνωση των δρομολογίων για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση που δημιουργήθηκε μετά την αποδρομολόγηση του Flying Cat 2. Επίσης επαναφέραμε το αίτημα για την επέκταση των δρομολογίων του συμβατικού πλοίου. Το θέμα σίγουρα δεν τελειώνει εδώ. Κατόπιν αιτήματος του Υπουργού είμαστε σε αναμονή των προτάσεων των εταιριών και θα επανέλθουμε σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.»


Όπως είναι γνωστό το πρόβλημα της συχνότητας των δρομολογίων στην γραμμή οξύνθηκε το τελευταίο διάστημα με την αποδρομολόγηση των επιβατηγών "Νεφέλη" και "Φλάϊνκ Κατ 2".

Δήμαρχοι και τοπικοί φορείς έχουν καταγγείλει ότι η αποδρομολόγηση των δύο πλοίων πλήττει καίρια την τουριστική κίνηση των νησιών στην "καρδιά" του καλοκαιριού.

Στην πρώτη φάση της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων έθεσαν το θέμα στον υπουργό και στη συνέχεια εισήλθαν στην αίθουσα και πήραν μέρος στη συζήτηση εκπρόσωποι των ακτοπλόων.

Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και χωρίς να υπάρχει, ακόμα, μια χειροπιαστή λύση για την ενίσχυση των δρομολογίων εκφράζεται συγκρατημένη αισοδοξία οτι μπορεί να φανεί "φως" το επόμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks