Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Υδρα, το γραφικό νησίτου Αργοσαρωνικού, που... γοητεύει
Το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής γραμμής παραμένει έντονο, αφού συμβατικό πλοίο δεν υπάρχει για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες
Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, δυστυχώς, μόνο τα Σαββατοκύριακα,στα νησιά του Αργοσαρωνικού που αποτελούν και τους κοντινούς προορισμούς για τουςκατοίκους του λεκανοπεδίου.

Επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣΓ. ΑΛΦΙΕΡΗΣ

Τα νησιά με το μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον μονοπωλούν ηΥδρα και οι Σπέτσες. Οι ολιγοήμερες διακοπές αποτελούν μικρές ανάσες απόδρασης από την καθημερινότητα, τις έννοιες και τα προβλήματα. Το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής γραμμής παραμένει έντονο
και για τα δύο αυτά νησιά, αφού συμβατικό πλοίο δεν υπάρχει για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες, όχι μόνο των επισκεπτών αλλά και των μόνιμων κατοίκων, που τον χειμώνα απομονώνονται και αφήνονται στο έλεος του Θεού από την ένταση των μποφόρ. Οι έντονες, συντονισμένες και αλλεπάλληλες προσπάθειες από τις δημοτικές αρχές των νησιών προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας δεν απέδωσαν καρπούς, με τα μικρά ταχύπλοα σκάφη να μονοπωλούν τις γραμμές των δύο νησιών.
Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι των Σπετσών εξυπηρετούνται διά ξηράς, αφού μόνο μερικές οργιές χωρίζουν το νησί από το Πόρτο Χέλι.

Υψηλό κόστος
Αυτοί που, τελικά, θα καταφέρουν να φτάσουν στο γραφικό νησί της Υδρας, πληρώνοντας περισσότερα από 50 ευρώ για ένα εισιτήριο με επιστροφή, θα απολαύσουν τη φυσική, άγρια ομορφιά της, την αρχοντική αρχιτεκτονική της και θα γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της.
Το ιστορικό, καλοδιατηρημένο και πρόσφατα ανακαινισμένο, μοναστήρι της Υδρας στο κέντρο του λιμανιού ξυπνάει στους προσκυνητές ιστορικές μνήμες προκαλώντας δέος και κατάνυξη. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται το δημαρχείο και το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητροπόλεως Υδρας Σπετσών και Αιγίνης, έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε με προτροπή του ητροπολίτη
Υδρας κ. Εφραίμ και εγκαινιάστηκε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.

Επισκέψεις
Τα έξι μοναστήρια στην περιφέρεια του νησιού, ανοιχτά στους επισκέπτες, αποτελούν ζωντανούς πνευματικούς πνεύμονες. Με τη μοναδική τους φιλοξενία, ο προσκυνητής γίνεται γνώστης της παραδοσιακής μοναχικής αρχοντιάς. Το ιστορικό αρχείο, μουσείο της Υδρας, ταξιδεύει τον επισκέπτη στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μέσα από μνημεία και μοναδικά κειμήλια και ευρήματα. Τα γραφικά σοκάκια, η μοναδική θέα από την αμφιθεατρική Υδρα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, την κατατάσσουν στους πρώτους προορισμούς σε προτίμηση γνωστών καλλιτεχνών, αξιωματούχων και επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο.

Η ιστορία
Χάρη στις άοκνες προσπάθειες του μητροπολίτη, της δημοτικής αρχής και του συνόλου των τοπικών παραγόντων, μια καινούργια θαλάσσια γραμμή, από την Πελοπόννησο και την περιοχή Μετόχι, εξυπηρετεί όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους, αλλά εκείνους που επιθυμούν να γνωριστούν με την ιστορία, τους ήρωες, και την παράδοση δια ξηράς. Το μοναδικό ίσως μέρος που η κυκλοφορία πάσης φύσεως τροχοφόρου είναι απαγορευμένη προσφέρει τη μοναδικότητα που αναζητά κάθε ταξιδιώτης.
Στην Υδρα διατηρεί ένα της κατάστημα, εκτός από αυτό στο Κολωνάκι, η Υδραία, γνωστή αργυροχρυσοχόος Ελενα Βότση, η οποία σχεδίασε για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τα μετάλλια των Ολυμπιακών αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το 2004. Η κα Βότση, συνεντεύξεις της οποίας έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, αποτελεί μια ζωντανή
διαφήμιση για το γραφικό νησί από το οποίο κατάγεται και εξακολουθεί να αγαπά με πάθος.

Τα γραφικά σοκάκια, η μοναδική θέα από την αμφιθεατρική
Υδρα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, την κατατάσσουν στους
Πρώτους προορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks