Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΥΔΡΑ 1957






Η Sophia Loren, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της βασίλισσας Φρειδερίκης γύρισε στην Ύδρα τη γνωστή κινηματογραφική επιτυχία «Το παιδί και το δελφίνι» -πρόκειται για την πρώτη ξένη παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα- όπου υποδυόταν μία φτωχή σφουγγαρού. Επιπλέον, σε αυτή την ταινία, η 23χρονη τότε, Sophia Loren έκανε το ντεμπούτο της στον αμερικανικό κινηματογράφο.

Η δράση εκτελίσσεται στην Ύδρα, ενώ σκηνές έχουν επίσης γυριστεί στην Ακρόπολη των Αθηνών, στο θέατρο της Επιδαύρου, στα Μετέωρα, ακόμα και στα «Αστέρια» της Γλυφάδας! Πρόκειται πάντως για την πρώτη αμερικάνικη παραγωγή που ήρθε στη χώρα μας για γυρίσματα και αποτέλεσε την αφετηρία για τις επόμενες που ακολούθησαν. Αποτέλεσε επίσης την πρώτη εμφάνιση της Sophia Loren σε αμερικάνικο έργο, υποδυόμενη μια φτωχή σφουγγαρού,η οποία βρίσκει στο βυθό ένα αρχαίο άγαλμα, το «παιδί και το δελφίνι». Για αυτό θα ενδιαφερθεί ένας αμερικανός αρχαιολόγος που υποδύεται ο Alan Ladd και ένας διάσημος αρχαιοκάπηλος με το παρουσιαστικό του Clifton Webb, ο οποίος θα κερδίσει στην αρχή την εύνοια της Loren αλλά τον τελευταίο λόγο θα έχει ο... έρωτας.

Αξίζει να μνημονεύσουμε ακόμη μια φορά τον Βασίλη Μάρο, κορυφαίο και πολυβραβευμένο ντοκιμαντερίστα που συμμετείχε τότε ως οπερατέρ στην ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks