Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ελληνικό Δίκτυο μικρών νησιών. Τα πρώτα χαμόγελα κρουαζιέρας για την Ύδρα


Το πολυτελές κρουαζιερόπλοια Azamara Quest της εταιρείας Royal Caribbean, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα το δούμε τον Ιούλιο στο νησί μας, να αποβιβάζει για 10 ώρες τους πρώτους 800 επιβάτες και 400 πλήρωμα.
Μέσα στο καλοκαίρι ακολουθούν άλλες 10 μικρές προσεγγίσεις άλλων σκαφών των 100 ατόμων.

Θετικά πηγαίνει η όλη διαδικασία του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών για την προσπάθεια επιλογής μεγάλων κρουαζιερόπλοιων ως τόπων, για Διεθνή κρουαζιέρα τα ελληνικά μικρά νησιά, με πρώτο νησί την Ύδρα. Η εδώ και χρόνια, μόνιμη παρουσία του ΕΔΜΝ σε όλα τα ανάλογα φόρουμ  και η άψογη συνεργασία με τις εταιρείες δημοσίων σχέσεων της διεθνούς κρουαζιέρας φέρνουν τους πρώτους καρπούς.

Έτσι θα επισκεφθεί την Ύδρα την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2012 το πρώτο κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest και θα παραμείνει στο νησί μας από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. 
 Το 200 μέτρων σκάφος θα παραμείνει έξω από το λιμάνι και οι επισκέπτες του νησιού θα από - επιβιβάζονται με τις δικές του λάντζες ασφαλείας.
Για το 2013 προβλέπεται να προσεγγίσουν την Ύδρα άλλα δύο κρουαζιερόπλοια έξι αστέρων, όπως μέχρι σήμερα γνωρίζουμε.
Σε όλη τη διάρκεια αυτών των ενεργειών υπήρχε ενημέρωση του ΔΛΤΥ και στη πρώτη παρουσίαση της Ύδρας στα διεθνή φόρουμ συνεργαστήκαμε με τη πρόεδρο των Ξενοδόχων Ύδρας κα Ευγενία Σοφιανού και τους Υδραίους επιχειρηματίες τουρισμού Σωτήρη Ν. Σαίτη και Νίκο Λιακάκο τους οποίους και ευχαριστούμε για την ευγενή δωρεάν συμμετοχή τους.

Όλα τα έξοδα της παρουσίασης της Ύδρας σε όλα τα διεθνή φόρουμ και παρουσιάσεις, έως σήμερα καλύπτονται το ΕΔΜΝ και ακολουθούν πολλά άλλα.
Ελπίζουμε σύντομα τα ναύδετα να τα δούμε στο νησί μας, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία σε όσες εταιρείες έχουν πεισθεί να βάλουν την Ύδρα στο πρόγραμμά τους.
Να σημειώσουμε ότι άλλη εταιρεία έχει εξασφαλίσει για φέτος άλλες 10 προσεγγίσεις μικρών σκαφών των 100 ατόμων μέσα στο φετινό καλοκαίρι, ενώ στους κύκλους της διεθνής κρουαζιέρας την Ύδρα την αποκαλούν : η όμορφη.

Μπορεί ως Υδραίοι να υπερηφανευόμαστε και να τα δίνουμε όλα για το νησί μας, χωρίς την άψογη πολυετή καταρχήν φιλία και συνεργασία μας με Chressie Palassi ιδιοκτήτριας της μεγαλύτερης εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Κρουαζιέρας, λίγα πράγματα θα είχαμε πετύχει.
Το στοίχημα βέβαια παραμένει το ίδιο.  Η κοινωνία του νησιού μας και ο ρόλος της στην ανάπτυξη του τόπου.

Λευτέρης Κεχαγιόγλου
Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

2 σχόλια:

metamarks