Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2013





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
                                                                                                                                                                         Ύδρα 10 Ιουλίου 2013


                                                                         
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορταστικού 11ημέρου που διοργάνωσε ο Δήμος μας τιμώντας την συμπλήρωση 178 χρόνων από τον θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και την επέτειο των 189 χρόνων από την ιστορική Ναυμαχία του Γέροντα.
Στις 11 αυτές ημέρες διοργανώθηκαν παραστάσεις από την θεατρική ομάδα του Δήμου Ύδρας, παιδικές παραστάσεις θεάτρου σκιών, επιδείξεις καράτε, μπαλέτου και παραδοσιακών χορών από μαθητές των σχολείων, των δικών μας υπέροχων παιδιών, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, εθελοντική αιμοδοσία, μία μουσικοθεατρική παράσταση «Στη Μάντρα του Αττίκ»,  με κεντρική ερμηνεύτρια τη ΛΟΡΝΑ  , ενώ στην κυρίαρχη συναυλία των Μιαουλείων ο Μανώλης Μητσιάς,  η Αφροδίτη Μάνου και ο Γιάννης Μηλιώκας με τα «Τραγούδια που επιμένουν», διασκέδασαν με αγαπημένα τραγούδια τον κόσμο που είχε κατακλύσει το λιμάνι της Ύδρας.
Η  κορύφωση του εορτασμού πραγματοποιήθηκε με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της Τούρκικης Φρεγάτας και την εντυπωσιακή καύση πυροτεχνημάτων, ενώ την επόμενη ημέρα αποδόθηκε φόρος τιμής στον Υδραίο Ναύαρχο με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης δήλωσε:
Η Ύδρα σε πείσμα των δύσκολων για την Χώρα μας καταστάσεων, καταφέρνει να χτίζει ένα σταθερό και ελπιδοφόρο μέλλον για την Πατρίδα. Την δική μας Ύδρα.
Τα φετινά Μιαούλεια άφησαν σε όλους εμάς τους Υδραίους, αλλά και στους αγαπητούς φίλους και επισκέπτες του νησιού μας,  τις πιο καλές εντυπώσεις. Όλοι μόνο καλά είχαν να πουν.
“Κάθε πέρσι και χειρότερα, κάθε φέτος και καλύτερα”.
Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό είναι το όραμά μας, αυτές είναι οι ευχές μας.
Το νησί μας πήρε τον δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης, της ελπίδας, παίρνει και πάλι τη  θέση που του αξίζει.
Και του χρόνου !!


Από το Δήμο



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks