Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΈΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΉΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΉΣ ΑΠΌ 26 ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ 29 ΙΟΥΛΊΟΥ ΣΤΗΝ ΑΊΘΟΥΣΑ Π. ΚΕΠ

Έκθεση κοσμήματος και ζωγραφικής στις 26/7 και για τέσσερις ημέρες στην Αίθουσα «Παλαιού Κ.Ε.Π.» στο λιμάνι της Ύδρας.
 ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗς ΥΔΡΑΣ   :http://www.fonitisydras.com
Τα τοπία της Άννας Γρηγόρα συναντούν τα χειροποίητα κοσμήματα της Χριστίνας Σπόζιτου κάτω από ένα κοινό πρίσμα: την Ύδρα ως πηγή έμπνευσης.
Η ομορφιά του φυσικού τοπίου αποτυπωμένη στον καμβά πλαισιώνει την εορταστική σειρά κοσμημάτων που αντανακλούν την αίγλη του νησιού. 

afisa kosmima

 Γρηγόρα Άννα  

Η Άννα Γρηγόρα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου του 1959 , η καταγωγή της όμως είναι από την ΄Ανδρο. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλους τον Π. Τέτση στη ζωγραφική, τον Γ. Βαλαβανίδη στο ψηφιδωτό, τον Κ. Ξυνόπουλο στην αγιογραφία και την Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα στην ιστορία της τέχνης. Είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών Ελλάδος και του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης ανδρείων επιστημόνων.'Εχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε ομαδικές στην Εθνική Πινακοθήκη, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στο ιστορικό μουσείο Ύδρας, στη Νέα Υόρκη, στην Κωνσταντινούπολη και στη Λευκωσία. Έχει συμμετάσχει στην ART Αθήνα 2004.Έργα της βρίσκονται στην πινακοθήκη Καρδίτσας , στην πινακοθήκη Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι, στο μουσείο Ύδρας.Έχουν γράψει για αυτήν πολλοί ιστορικοί τέχνης όπως ο κος Κυριάκος Κουτσομάλλης , η κα Ίριδα Κρητικού,η κα Αθηνά Σχινά,η κα Ντίνα Αδαμοπούλου διευθ. Μουσείου Ύδρας.Έχουν δημοσιευθεί έργα της σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά.

anna 7iweb  anna 14iweb 

   
 Μαρία- Χριστίνα Σπόζιτου  

Η Μαρία- Χριστίνα Σπόζιτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Μεσαιωνική και Νέα Ελληνική Φιλολογία στα Ιωάννινα και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση και ως freelance μεταφράστρια για αρκετά χρόνια. Ανακάλυψε το κόσμημα σε μαθήματα αργυροχρυσοχοίας και μεταλλοπλαστικής που ξεκίνησε το 2008 με δασκάλα την Βασιλική Φλόκα - Σταυρίδη. Συμμετείχε σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ το 2012 έλαβε τον Ά Έπαινο στον Διαγωνισμό ελληνικού κοσμήματος Helexpo στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ.
Η ενασχόληση της με το κόσμημα περιλαμβάνει συνεχή εκπαίδευση και πειραματισμούς, κρατώντας ως σταθερό πεδίο αναφοράς το ελληνικό κόσμημα και τις κλασικές φόρμες.

collage KOSMIMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks