Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Στις 20 Ιουλίου ο Alain Lefèvre σε ρεσιτάλ πιάνου στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας



O διάσημος πιανίστας και συνθέτης Alain Lefèvre θα διδάξει σε Master Class στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου 2013.
 
Παιδί-θαύμα κάποτε, ο Alain Lefèvre θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους πιανίστες στον κόσμο.
Οι Τάιμς του Λος Αντζελες τον έχουν χαρακτηρίσει 'ήρωα' και η Ουάσιγκτον Ποστ 'εκπληκτικό ερμηνευτή'.
Μυήθηκε στη μουσική από τον πατέρα του σε ηλικία μόλις 4 ετών και το ταλέντο του σύντομα τον έφερε στις πλέον αναγνωρισμένες μουσικές σχολές του κόσμου και στη μαθητεία μεγάλων δασκάλων όπως οι Jean Marie Darre και Lucette Descaves στο πιάνο και οι Pierre Max Dubois και Gevevieve Joy στη σύνθεση. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, στην τάξη του Pierre Sancan.
Ο Lefèvre έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις (7 βραβεία Felix αλλά και τον τίτλο του 'ιππότη') και δίνει συναυλίες ανά τον κόσμο, έχοντας εμφανιστεί σε κοντσέρτα σε περισσότερες από 40 χώρες και έχοντας συνεργαστεί με κάποιους από τους πιο διάσημους μαέστρους.
Όταν δεν βρίσκεται στη σκηνή, ασχολείται με τη σύνθεση, ενώ σημαντική θέση στις δραστηριότητές του κατέχει η προσπάθεια να φέρει τους νέους ανθρώπους κοντά στην κλασική μουσική.
Ανάμεσα στις συνθέσεις του είναι και η τριλογία 'Ήλιος, Θάλασσα, Άνεμος', εμπνευσμένη από την Ελλάδα καθώς και το κομμάτι 'La Callas' αφιερωμένο στον Χρήστο Λαμπράκη. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και στην Επίδαυρο. 

Στις 20 Ιουλίου ο Alain Lefèvre εμφανίζεται σε ρεσιτάλ στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας σε συναυλία αλληλεγγύης για τα 70 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Καναδά - Ελλάδας.

 http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakasconservatory/default.asp?static=35&id=2194

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks