Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΥΔΡΑΣ»


Ύδρα, 13 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια σημαντική εκδήλωση, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό η σύμβαση κατασκευής του έργου «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΥΔΡΑΣ» προϋπολογισμού 900.000 €.
Το έργο του Γηπέδου περιλαμβάνει νέα χωροθέτηση / διάταξη του αγωνιστικού χώρου, ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί ο συνθετικός χλοοτάπητας που θα τοποθετηθεί ο οποίος καλύπτει τα αυστηρά πρότυπα που ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA). Επιπλέον, θα ανακαινιστούν πλήρως τα αποδυτήρια των αθλητών, θα γίνει ανακατασκευή των κερκίδων με προσθήκη κυλικείου και WC για το κοινό, ενώ θα κατασκευαστεί και γραφείο για τον Αθλητικό Όμιλο Ύδρας.
Πρόκειται για ένα έργο υποδομής για τις ανάγκες της νέας γενιάς και όπως τόνισε και ο Περιφερειάρχης «οι Δήμοι που συντάσσουν μελέτες και ωριμάζουν έργα, είναι αυτοί οι οποίοι επωφελούνται από του πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια». Αυτό ακριβώς κάνει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Κοτρώνης.

Ο Δήμαρχος Ύδρας κινητοποίησε όλες τις διαθέσιμες δημιουργικές δυνάμεις προκειμένου να φθάσουμε σ’ αυτήν την ευχάριστη ημέρα. Πρώτος αγκάλιασε το έργο ο φίλος της Ύδρας, καθηγητής αρχιτεκτονικής του Εθν. Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Παπαϊωάννου ο οποίος αφιλοκερδώς συνέταξε μια καταπληκτική μελέτη, η οποία καλύπτει τις τελευταίες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να παραδώσουμε στους νέους της Ύδρας έναν ασφαλή χώρο αθλητισμού, που θα είναι και κόσμημα για το νησί.
Με βάση την μελέτη αυτή ο Δήμος Ύδρας έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και άδειες και τότε βρήκε «ευήκοα ώτα» σε δύο πραγματικούς συμπαραστάτες της Ύδρας μας, τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη, με ενέργειες των οποίων αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του έργου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ η διαδικασία του διαγωνισμού έγινε με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Νήσων.
Το Γήπεδο είναι το πρώτο από τα πραγματικά Μεγάλα Έργα που θα γίνουν στο νησί, ενώ πολύ σύντομα θα αρχίσει και η υλοποίηση των υπολοίπων ως αποτέλεσμα μιας εργώδους προσπάθειας που αποδίδει καρπούς σε λιγότερο από 3 χρόνια.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks