Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΚΟΙ ¨ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ


ydra-570Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του πρώτου «πακέτου» με τις μαρίνες, που αφορά τον Άλιμο, τη Νέα Επίδαυρο, τον Πόρο και την Ύδρα και έντονο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες της γειτονικής Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία» στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει 11 επενδυτικά σχήματα και ως τα τέλη του έτους το Δημόσιο θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ πιθανό το λιμάνι της Ύδρας να περάσει στην ιδιοκτησία εκατομμυριούχων από τη γειτονική χώρα, όπως ήδη έχει γίνει με τις μαρίνες του Φλοίσβου, της  Ζέας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Καλαμάτας και της Μυτιλήνης.
Στο νησί της Ύδρας οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί και τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης του ιστορικού λιμανιού και κυρίως κατά της διαχείρισης και εκμετάλλευσης από τουρκική εταιρία. Μάλιστα το το δημοτικό συμβούλιο της Ύδρας έχει εκδόσει και σχετικό ψήφισμα.
Μεταξύ των διεκδικητών του λιμανιού της Ύδρας είναι ο τουρκικός όμιλος Dogus τουΦερίτ Σαχένκ που μέσα σε ένα μήνα σάρωσε τον ομοεθνή ανταγωνιστή του, τον όμιλοKoc, βάζοντας πόδι πέρα του Φλοίσβου (όμιλος Λάτση) και στις μαρίνες των Γουβιών στην Κέρκυρα, της Λευκάδας και της Ζέας, μέσω της εξαγοράς από την D-Martin του 50% της συμμετοχής του ομίλου Κυριακούλη, που τις εκμεταλλεύεται. [koolnews.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks