Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Έρχεται το Πάσχα


Μια φωτογραφία απ’ αυτές που στέκονται ανέπαφες στο χρόνο, κέντρισε το βλέμμα μου προχθές, μέσα σ’ ένα κουτί που ’κρυβε ένα σωρό αναμνήσεις.
Ήταν μια λήψη από την περιφορά των επιταφίων στην Ύδρα. Είδα γνώριμα πρόσωπα και ξεχώρισα εκφράσεις της στιγμής, που αποτυπώθηκαν κι έμειναν πίσω στο χρόνο.
Αισθάνθηκα σαν να μυρίζω τώρα, τα λουλούδια που στολίζουν τους επιταφίους του νησιού μας τη Μ. Παρασκευή. Σαν να τα βλέπω υπέροχα βαλμένα από τα χέρια φίλων και συγγενών, που όλοι μαζί στο τελείωμα της Εβδομάδας των Παθών ευλαβικά τοποθετούν.

    

Σαν να γεμίζουν με το άρωμά τους τα σοκάκια, γλιστρώντας στον αέρα, κατά την περιφορά των επιταφίων.
Έτρεξε το μυαλό μου στο Μ. Σάββατο αργά το βράδυ, εκεί που η μυρωδιά της φασκομηλιάς σε συνεπαίρνει, πατώντας τα φύλλα της που είναι στρωμένα στην εκκλησία. Τότε ανάμεσα σε λαμπάδες χαρούμενα στολισμένες, σε πρόσωπα που τα φεγγίζει η λάμψη των κεριών και κάτω από τον γνώριμο εκκλησιαστικό ήχο, λέμε λυτρωτικά Χριστός Ανέστη με φιλιά ελπίδας και αγάπης!
Σύντομα θα τα ξαναζήσουμε όλα αυτά. Για να φτάσουμε στη Κυριακή του Πάσχα, που θα έρθει γεμάτη φως και χαρά, γεμάτη οικογενειακές στιγμές. Σ’ ένα γιορτινό τραπέζι όπου το σμίξιμο δικών μας ανθρώπων θριαμβεύει, γύρω από κατακόκκινα αβγά, ζεστά καλομαγειρεμένα φαγητά και την ευχάριστη μέθη της παρέας.

ΠΗΓΗ: http://fonitisydras.com/default.aspx  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks