Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΣΑΛΠΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΤΕΣ ένα παζλ με σκηνές από τον ελληνικό κινηματογράφο

     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυο υπέροχες βραδυές, με ισάριθμες παραστάσεις, μας επεφύλαξε η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ύδρας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 5η και 6η Αυγούστου στην ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας. Εκεί, όπου  ο κόσμος πραγματικά δημιούργησε το αδιαχώρητο, ξεκίνησε το υπέροχο ταξίδι μας στο χτες. Δώδεκα αξέχαστες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ήταν η βάση για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους οι πρωτοεμφανιζόμενοι στο σανίδι, υδραίοι "ερασιτέχες ηθοποιοί". Το απότέλεσμα πραγματικά πέραν κάθε προσδοκίας. Ερμηνίες βασισμένες σε ατάκες σπουδαίων ηθοποιών  σκόρπισαν άφθονο γέλιο αλλά και συγκίνηση, βλέποντας άτομα κάθε ηλικίας, όλοι τους απλοί συμπολίτες μας, να καταθέτουν τον καλύτερό τους εαυτό και να καταφέρνουν τελικά να αποσπάσουν το ασταμάτητο χειροκρότημα των θεατών.

Ο υπέροχος Ζήκος, ο ζηλιάρης Νίκος Σταυρίδης  με τον ανεπανάληπτο Γιάννη Γκιωνάκη (πορτοκαλάδα θέτε;... απο πορτοκάλι;),  ο δύστροπος Αντωνάκης και η  πάντα υπομονετική κυρία Κοκοβίκου,  ο κύριος "Πετροχείλος" με την ατυχήσασα οικονόμο που η άτιμη κοινωνία την έριξε στα ξένα χέρια, η δεσποινής Διευθυντής με εκείνο το αξέχαστο... Γυρίσατεεεε;;; και πολλοί άλλοι ρόλοι ήταν αυτοί που ενσάρκωσαν με τεράστια επιτυχία οι εικοσιτρείς ταλαντούχοι συμπατριώτες μας.


"Άκρως επαγγελματική παράσταση από ερασιτέχνες ηθοποιούς". Αυτό ήταν το σχόλιο των περισσοτέρων που παρακολούθησαν την παράσταση "Σαλπάροντας στο χθες" στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας.




Η εμπνευστής αλλά και σκηνοθέτης της παράστασης Βούλα Λιόλιου - Βούλγαρη μαζί με τους Αντωνάτο Νίκο, Βούλγαρη Γεωργία, Γερογιάννη Θανάση, Γιαμάκου Ελένη, Κρανιδιώτη Νικολλέτα, Κρέμου Αναστασία, Λαναρά Μεταξία, Μαρσέλλου Μαρία, Μπ αρμπαλιά Γιώτα, Μπαρμπαλιά Βασίλη, Μπουντούρη Μαργαρίτα, Μπουντούρη Δημήτρη, Νάζου Ανθή, Πούλο Μανώλη, Πράπα Γιάννη, Ρούσεβα Ζορνίτσα, Ρούση Κατερίνα, Σκάγκου Χρύσα, Τριανταφύλλου Κωνσταντίνο, Φανελάκη Κωνσταντίνο, Φρατζή Μαρία και Ωρολογά Λίνα αλλά και το μπαλέτο με τους  Αργίτη Λία, Γκιώνη Μυρτώ, Δήμα Εύα, Καραμάνογλου Αντωνία, Καρανδινού Αναστασία, Λαγκαδιανού Ελευθερία, Λιτσάη Κατερίνα, Μαρκαντώνη Ματίνα, Μέμα Άντζελα, Μπουγιουκλή Ελένη, Ρούση Ρένα και Σπυρολάρη Ανίσια υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Λίνας Ωρολογά έδωσαν υπόσχεση οι παραστάσεις αυτές να είναι η απαρχή για την θεσμοθέτηση αυτής της προσπάθειας.


Η παράσταση δόθηκε από την Ερασιτεχνική Ομάδα Ηθοποιών Δήμου Ύδρας. Πρωτοεμφανιζόμενοι ερασιτέχνες Υδραίοιηθοποιοί, με επικεφαλής την έμπειρη ηθοποιό Βούλα Λιόλιου-Βούλγαρη, κατάφεραν να κερδίσουν τον ενθουσιαμό του κόσμου μέσα από ένα είδος επιθεώρησης με συρραφή από διάφορα θέματα του καλού ελληνικού κινηματογράφου. Ο "Ζήκος", ο "Πίπης", ο "Αντωνάκης", ξαναζωντάνεψαν πάνω στη σκηνή και η πολύμηνη προσπάθεια με τις ατελείωτες πρόβες φαίνεται να δικαιώθηκαν, αφού η ερασιτεχνική ομάδα ηθοποιών εισέπραξε το χειροκρότημα του θεατρόφιλου κοινού.


ΠΗΓΕΣ:


Γραφειο Τύπου Δήμου Ύδρας 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks