Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011

Έκθεση αγιογραφίας της κ. Χατζηβασιλείου . Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

Εικόνες από την έκθεση αγιογραφίας που πραγματοποιείται στο περιστύλιον του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας με έργα της αγιογράφου κ. Μαρίας Χατζηβασιλείου. Την έκθεση εγκαινίασε ο Γενικός Αρχιερατικπος Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως π. Ακίνδυνος Γ. Δαρδανός, ο οποίος επέδωσε και αναμνηστικό μετάλλιο στην αγιογράφο.

52 Hertz: έκθεση στην Ύδρα

Ο Δημήτρης Λάμπρου, η Ευγενία Μικροπούλου, η Πηνελόπη Μιχαλακοπούλου, ο Κωνσταντίνος Πάτσιος, η Ερατώ Ταγαρίδη και η Μυρτώ Τζάκη
σε μία ομαδική έκθεση, επιχειρούν να συντονίσουν τις συχνότητες και τις αγωνίες τους και συναντώνται στην Ύδρα, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» από 9 έως 20 Ιουλίου 2011.
Τέσσερις φορές πιο γρήγορα μεταδίδεται ο ήχος στο νερό, απ’ ό,τι στον αέρα. Οι φάλαινες χρησιμοποιούν ένα φάσμα ήχων και υποήχων, για να επικοινωνούν μεταξύ τους σε αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων.
Επί 12 χρόνια μια μυστηριώδης φάλαινα ταξιδεύει μόνη της, εκπέμποντας με επιμονή τον ίδιο ήχο, στη στενή συχνότητα των 52 Hertz. Τραγούδι, θρήνος ή κάλεσμα, η κραυγή αγωνίας της μοναχικής φάλαινας μένει αναπάντητη. Χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με τις άλλες φάλαινες, περιπλανιέται μόνη της σε διαφορετικά μεταναστευτικά μονοπάτια και δεν καταφέρνει να τις συναντήσει. Ακόμα κι αν κανείς δεν τη βλέπει, ακόμα κι αν κανείς δεν την ακούει, επιμένει να εκπέμπει ν ατέρμονη αγωνία της. Σε συχνότητα 52 Hertz.
ΥΔΡΑΣ ΟΡΩΜΕΝΑ 2

Μέχρι χθες παρουσίαζαν τη δουλειά τους οι: Β. Αθηναίος, Α. Γρηγόρα, Β. Ευθυμίου, Λ. Κοντογιαννοπούλου, Α. Κοντέλλης, Α. Μπίλη, Κ. Μπολιεράκη, Σ. Σαλάτα, Ε. Σούτογλου, Π. Τούντα
Κυρά και αρχόντισσα η ναυτική πολιτεία Από το Σάββατο τη σκυτάλη παίρνουν οι: Μ. Αμάραντος (φωτογρ.), Χ. Βέργη, Σ. Κατσούλης, Α. Κριεζής, Μ. Μαδένης, Θ. Μακρής, Τ. Μπατινάκης, Α. Νικολάου, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλος, Δ. Σαρασίτης και Κ. Χατζηγιαννούλη.
Συνεχίζοντας την πλούσια πολιτιστική του δράση στο νησί, το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Υδρας, με τη σφραγίδα της διευθύντριάς του (αρχειονόμου-ιστορικού) Ντίνας Αδαμοπούλου, πραγματοποιεί τον δεύτερο κύκλο της έκθεσης ζωγραφικής «Υδρας ορώμενα». Οπως η ίδια μας λέει: «Κάθε ζωγραφικό έργο αποτελεί ένα γαλήνιο και ασφαλές καταφύγιο. Εξακολουθώντας να πιστεύουμε στον άνθρωπο και τις αξίες του, μία από τις οποίες είναι αναμφίβολα η απόδοση του ψυχισμού και της εσωτερικής του αναζήτησης μέσω του ζωγραφικού χρωστήρα, ας θεωρήσουμε την έκθεση που διοργανώνουμε και παρουσιάζουμε αυτή την περίοδο στο χώρο μας σαν μια ευκαιρία ενατένισης της πραγματικότητας από έναν τόπο ιδιαίτερο όσο και ακραιφνώς καλλιτεχνικό». Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η τεχνοκριτικός Φοίβη Παρασκευά.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΑΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ

 
Μετά από μια ακόμα δημιουργική χρονιά ο Υδραίος καλλιτέχνης Γιώργος Πετρόχειλος σας προσκαλεί στην ατομική του έκθεση:
" Τοπία της Ύδρας II " που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης & συναυλιών "Μελίνα Μερκούρη".
Διάρκεια έκθεσης: 18 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2011.
Ώρες λειτουργίας: 11.00-13.00 & 19.00-22.00
 
 

 ΠΗΓΕΣ:
 
 
 
 
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΗΣ http://chatzifokos.blogspot.com/2011/08/blog-post_2907.html
 
 
el-gr.facebook.com/.../106403089409742 ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΑΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks