Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΤΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑΣ "Η ΎΔΡΑ ΤΟΥ ΧΡΏΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΈΤΡΑΣ"

Σε μια ανθρώπινη και ευχάριστη εκδήλωση κοινωφελούς σκοπού, στην κατάμεστη αίθουσα του 2ου ορόφου του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Μαΐου τα εγκαίνια της Έκθεσης Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, από τον 2ο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η «φωνή της Ύδρας» με θέμα: η Ύδρα του χρώματος και της πέτρας.
Η εκδήλωση ήταν υπέροχη, είχε τοπικό χρώμα και αγκαλιάστηκε θερμά από όλους τους συμπολίτες μας. Ο χώρος του Μουσείου γέμισε από χαρούμενα πρόσωπα και όλοι οι συμμετέχοντες ήταν οι πρωταγωνιστές της έκθεσης αυτής.
Κατά την εκδήλωση η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου καλωσορίζοντας όλους τους εκλεκτούς φίλους και συντοπίτες, έκανε αναφορά στην αξία του τοπικού τύπου, τη συνολική μέχρι τώρα προσφορά της «φωνής της Ύδρας» στον τόπο μας και ευχαρίστησε για την ευγενική πρωτοβουλία της εφημερίδας να διατεθούν τα χρήματα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών υπέρ των σκοπών του ΙΑΜΥ.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η εκδότρια της «ΦτΥ» Ελένη Χριστοδούλου η οποία αισθανόμενη ικανοποίηση για την μεγάλη απήχηση του 2ου Διαγωνισμού αλλά και για την υπέροχη έκθεση που πραγματοποιείται στο ΙΑΜΥ, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες καθώς και την Διευθύντρια του Μουσείου Ντίνα Αδαμοπούλου για το αγκάλιασμα της ιδέας και πρότασης της «Φωνής της Ύδρας» αλλά και τη μεγάλη προσφορά της κας Αδαμοπούλου στην πολιτιστική ανέλιξη του νησιού μας.
Ακολούθως η Εικαστικός-New Media Artist Καίτη Χαλιορή λαμβάνοντας τον λόγο, μίλησε για την αισθητική της φωτογραφίας και για την πεποίθηση της καλλιτεχνικής φύσης των συμμετεχόντων. 
Τον λόγο έλαβαν επίσης απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης, μιλώντας για το έργο της Διευθύντριας του Μουσείου και την προσφορά της εφημερίδας «η φωνή της Ύδρας» και η Βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, η οποία έκανε περιοδεία το τριήμερο στο νησί μας και συνάντησε φορείς και εκπροσώπους.
 Το 1ο Βραβείο κατέλαβε η φωτογραφία του Κλήμη Καραμάνογλου, ο οποίος παρέλαβε ένα Smartphone Samsung Galaxy, το οποίο ήταν μια χορηγία του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών HYDRA APP και του Προέδρου του Λευτέρη Κεχαγιόγλου.
Το 2ο Βραβείο κατέλαβε η φωτογραφία του Κώστα Αργείτη, ο οποίος παρέλαβε ως δώρο από τη «φωνή της Ύδρας» μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Olympus.
Το 3ο Βραβείο κατέλαβε η φωτογραφία του Μανώλη Μερτζάνη, ο οποίος παρέλαβε ως δώρο από τη «φωνή της Ύδρας» ένα ασύρματο τηλέφωνο Gigaset.
Την 4η Θέση με τιμητικό έπαινο και συμβολικό δώρο, κατέλαβε η φωτογραφία της Zoia Mladenova.
Την 5η Θέση με τιμητικό έπαινο και συμβολικό δώρο κατέλαβε η φωτογραφία, του Δαμιανού Τιμωνίδη.
Επιπλέον δόθηκε μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε, μια ψηφιακή κορνίζα τελευταίας τεχνολογίας στην Βίκυ Δικαιάκου, επειδή συμμετείχε στην ψηφοφορία των φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια ήταν επίσης, η Αντιδήμαρχος Λουκία Λούλου, ο τ. Αντιδήμαρχος Γιάννης Παστός, ο Πρόεδρος του ΔΛΤΥ Θανάσης Μερτζάνης, ο τ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο τ. Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Ευστάθιος Γεώργας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Βούλγαρης, ο Σύμβουλος Λειτουργίας του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» Πέτρος Αγγελάκος, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ Λευτέρης Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλογου Δημήτρης Παύλου, ο Αντιπρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου Φάνης Κεφαλλωνίτης, ο Πρόεδρος του Iδρύματος «Aικατερίνη Λασκαρίδη» Πάνος K. Λασκαρίδης και πολλοί άλλοι.
Στην έκθεση η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουνίου 2013, μπορεί κανείς να θαυμάσει 72 φωτογραφίες σε διαστάσεις 30Χ40, σε εξαιρετική εκτύπωση και προσαρμοσμένες σε ειδικό υλικό. Οι φωτογραφίες βρίσκονται στη διάθεση των συμπολιτών μας, σε περίπτωση που επιθυμούν να αγοράσουν κάποια από αυτές στη συμβολική τιμή των 25 ευρώ, ενώ μπορούν ακόμα να προβούν σε ανατύπωση. Τα έσοδα διατίθενται υπέρ των σκοπών του ΙΑΜΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks