Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Φαντασμαγορική αυλαία για τα Μιαούλεια 2012



177 χρόνια μετά τον θάνατο του Ανδρέα Μιαούλη, η Ύδρα τον τίμησε με μεγαλοπρέπεια ακόμη μια φορά.  Από εχτές το μεσημέρι πάρα πολλά σκάφη μικρά και μεγάλα άρχισαν να καταφθάνουν στην Ύδρα γεμίζοντας ασφυκτικά τόσο το λιμάνι της όσο και τον κόλπο του Μαντρακίου, ενώ αρκετά συμπεριλαμβανομένης και της Φρεγάτας Ύδρα, έμειναν "στη ράδα" προκειμένου να παρακολουθήσουν το οπτικοακουστικό δρώμενο που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα.
Αργά το απόγευμα τα μαγαζιά,  η παραλία της Ύδρας και κάθε πεζούλι, ύψωμα και σκαλοπάτι περιμετρικά γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους που προσπαθούσαν να βρουν μια θέση με καλή θέα κρατώντας φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες για να αποθανατίσουν το υπέροχο θέαμα που παρουσιάστηκε.  Κόσμος κάθε ηλικίας, Υδραίοι ντυμένοι μπουρλοτιέρηδες, νεαρά παιδιά με παραδοσιακές ενδυμασίες, παραδοσιακοί χοροί και μουσική συνέθεταν ένα γιορταστικό και συνάμα γεμάτο δέος σκηνικό. Ο λόγος του Δημάρχου συγκινητικός και λιτός, το δρώμενο της αναπαράστασης της πυρπόλησης της τουρκικής Φρεγάτας εντυπωσιακό, ενώ ο χορός των βεγγαλικών που κορύφωσε την εκδήλωση, φαντασμαγορικός και συνοδευόμενος μοναδικά από εκπληκτική μουσική.
Ο κόσμος παρέμεινε στην παραλία, γεμίζοντας κάθε μαγαζί, και διασκεδάζοντας οι περισσότεροι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πολλά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ύδρας καθώς και σε όσους και όσες συμμετείχαν στα φετινά Μιαούλεια με οποιοδήποτε τρόπο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks