Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

..Η προσπάθεια αυτή, παρά το γεγονός ότι είχε ενωτικό χαρακτήρα, τελικά δεν ευδοκίμησε όπως επιθυμούσαμε...


Η προσπάθεια αυτή, παρά το γεγονός ότι είχε ενωτικό χαρακτήρα, τελικά δεν ευδοκίμησε όπως επιθυμούσαμε...
Αγαπητοί μας
Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,
φίλες και φίλοι,

Στις 18 Μαΐου, επιλέγουμε τη νέα Δημοτική Αρχή, αυτήν που θα διαχειριστεί το μέλλον της Ύδρας μας για τα επόμενα 5 χρόνια.
Επιλέγουμε τη Δημοτική Αρχή που θα διαχειριστεί τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας λύσεις.
Επιλέγουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με αξιοκρατία, που θα δουλέψει βάζοντας γερά θεμέλια για την ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό είναι που έχει ανάγκη η Ύδρα.
Εδώ και λίγο καιρό, μια ομάδα νέων ανθρώπων, προσπαθήσαμε να σχηματίσουμε Συνδυασμό, ζητώντας τη δική σας στήριξη, με στόχο να διαχειριστούμε την τύχη της Ύδρας.
Σε αυτή την ομάδα εντάχθηκαν νέοι άνθρωποι, που έχουν αποδείξει την ανιδιοτελή συμμετοχή τους στα δρώμενα του τόπου μας, με μόνο στόχο να εκφράσουν μια άλλη φωνή, με προοπτική να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ως εκφραστές αγωνιών και προβληματισμών.
Η προσπάθεια αυτή, παρά το γεγονός ότι είχε ενωτικό χαρακτήρα, τελικά δεν ευδοκίμησε όπως επιθυμούσαμε. Έτσι λοιπόν, επιλέξαμε να μην δραστηριοποιηθούμε ως υποψήφιοι, αλλά να παραμείνουμε μια ομάδα που θα ασχολείται με τα θέματα του τόπου μας.
Με γνώμονα το συμφέρον αυτού του Νησιού και με δεδομένη τη στήριξή μας σε όποια προσπάθεια γίνεται για το καλό της Ύδρας και την ανάπτυξη , ευχόμαστε καλή δύναμη στους υποψηφίους των Δημοτικών Συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την ψήφο του Υδραϊκού Λαού. Η Ύδρα δεν αντέχει περιπέτειες, και σίγουρα δεν μπορεί να προχωρήσει με οδηγό το άγνωστο και την απειρία.
Σε ότι μας αφορά , θα σταθούμε δίπλα σε εσάς και στη νέα Δημοτική Αρχή πιστεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο , με προτάσεις και ιδέες.
Γιατί, στην Ύδρα δεν περισσεύει κανείς.
Γιατί, στην Ύδρα μπορούμε όλοι μαζί να είμαστε δυνατοί.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ             ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ


Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣΛΗΣΗ ''Οι Υδραίοι στην Αθήνα'' Τρίτη 29 Απριλίου


Ανθίβολα, τα πατρόν των αγιογράφων, σε έκθεση στην Υδρα

Ανθίβολα, τα πατρόν των αγιογράφων, σε έκθεση στην ΥδραΠολύτιμο μυστικό από την κουζίνα των αγιογράφων αποτελεί από μόνο του έργο τέχνης. Ο λόγος για το ανθίβολο, μια ζωγραφιά δηλαδή, διάτρητη στα περιγράμματά της που λειτουργούσε όπως το πατρόν για τους ραφτάδες. Το τοποθετούσαν στους τοίχους, έριχναν σκόνη από κάρβουνο, που περνούσε από τις τρύπες, και έτσι είχαν το σχέδιο έτοιμο για να το ολοκληρώσουν. Ορισμένα από τα μοναδικά αυτά ντοκουμέντα των αγιογράφων - ιδιαίτερα δημοφιλή από τον 18ο αιώνα έως και τη γενιά του '30 - παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Υδρας που συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας. Τα ανθίβολα που προέρχονται από τη συλλογή Βελιμέζη και έχουν εκτεθεί ήδη από το Βερολίνο έως την Αλεξάνδρεια και τη Μόσχα μεταξύ άλλων υπογράφουν σπουδαία ονόματα της τέχνης της αγιογραφίας όπως οι περίφημοι χιοναδίτες ζωγράφοι (από το χωριό της Ηπείρου Χιονάδες), αλλά και καλλιτέχνες όπως οι Φώτης Κόντογλου, Αγήνορας Αστεριάδης, Σπύρος Βασιλείου, Νίκος Εγγονόπουλος μαζί με εικόνες, για τη δημιουργία των οποίων χρησιμοποιήθηκαν τα ανθίβολα. Εως τις 29 Ιουνίου.

 http://www.tanea.gr/news/culture/article/5111882/anthibola-ta-patron-twn-agiografwn-se-ekthesh-sthn-ydra/

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΟΥΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ
ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗΣ Γεώργιος του Ευαγγέλου
Υποψήφιος Δήμαρχος

ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ Στέφανος του Θεοδώρου
ΑΡΜΑΔΟΥΡΟΣ Νεκτάριος-Κωνσταντίνος του Εμμανουήλ
ΒΑΜΒΑΚΑ Αντιγόνη του Στυλιανού
ΓΚΙΩΝΗΣ Δαμιανός του Αθανασίου
ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΑΚΗΣ Ανάργυρος του Χρήστου
ΚΑΛΥΒΑΣ Αριστοτέλης του Γεωργίου
ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ Εμμανουήλ του Ιωάννη
ΚΟΚΚΟΣ Ιωάννης του Χρήστου
ΚΟΤΖΙΑΣ Χρήστος του Αλέξανδρου
ΚΟΤΡΟΜΑΓΙΑΣ Γρηγόριος του Γεωργίου
ΛΙΒΑΝΙΔΗΣ Κωνσταντίνος του Μάριου
ΜΑΡΑΓΚΟΥ Αικατερίνη του Μιχαήλ
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ Νικόλαος του Γεωργίου
ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ Ιωάννης του Σπυρίδωνος
ΝΤΟΥΣΚΟΣ Ιωάννης του Σπυρίδωνος
ΟΡΤΖΑΝΗΣ Παναγιώτης του Νικολάου
ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ-ΚΑΡΑΜΕΣΟΥΤΗ Κυριακή (Κική) του Ιωάννη
ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ Ελένη του Σταύρου
ΡΑΠΠΑΣ Παναγιώτης του Ιωάννη
ΣΑΧΙΝΗΣ Ιωάννης του Γεωργίου
ΣΤΡΩΤΟΥ –ΚΑΛΚΟΥΝΗ Παναγιώτα του Ευσταθίου
ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ Δημήτριος του Κυριάκου
ΤΣΑΠΕΛΗΣ Σταύρος του Σωτηρίου
ΤΣΙΟΛΙΑ Αναστασία του Γεωργίου
ΧΑΡΑΜΗΣ Παναγιώτης του Νικόλαου
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Αλέξανδρος του Νικολάου


 http://osxoliastistisydras.blogspot.gr/2014/04/blog-post_801.html

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ: Πρώτη ατομική έκθεση του βασιλιά του σοκ, Juergen Teller

Είναι ο φωτογράφος μόδας που αρνήθηκε να φωτογραφήσει τη Miley Cyrus. Είναι ο εικαστικός που έχει εξυμνήσει την Ύδρα μέσα από τα γυμνά του. Είναι αυτός που ξάπλωσε γυμνός μαζί με την Charlotte Rampling στο κρεβάτι και που έβαλε το κεφάλι του Arnold Swarzenegger στο στόμα κορκόδειλου. Ο αξεπέραστος φωτογράφος Juergen Teller έρχεται στην Αθήνα

Εγκαινιάζεται στις 20 Ιουνίου στο ίδρυμα ΔΕΣΤΕ η έκθεση του εικαστικού φωτογράφου Juergen Teller, ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα του το ίδρυμα και θα είναι η πρώτη ατομική παρουσίαση του φωτογράφου στην Ελλάδα. 


Ο Teller γεννήθηκε στο Βερολίνο και αποτελεί μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές φωνές της φωτογραφίας κατά την δεκαετία του '90. 



Σεξουαλικός, προκλητικός, απόλυτα απενοχοποιημένος, ο Teller έδωσε μια νέα στροφή στη σύγχρονη φωτογραφία μόδας απορρίπτοντας παραδοσιακούς κανόνες και παρουσιάζοντας τους ανθρώπους που φωτογράφιζε με λίγα φτιασίδια, ευάλωτους και ξένοιαστους σε ανέμελες πόζες. 



Έχει φωτογραφήσει σχεδόν τους πάντες από την Kate Moss, μέχρι την Bjork. 



Μεταπηδώντας από την φωτογραφία μόδας στην εικαστική φωτογραφία, ο Teller φωτογραφίζει με την ίδια μαεστρία ένα χταπόδι πάνω σε ένα σιδερένιο κρεβάτι στην Ύδρα ή την γυμνή Lily Cole σε ένα χωματόδρομο, ή την κόρη της Kate Moss, Lila Grace, να την χτυπά στο πρόσωπο.



Απλός, λιτός, χιουμορίστας και φιλέλληνας, ο Teller θα παρουσιάσει νέα του δουλειά στην έκθεση του στο ίδρυμα ΔΕΣΤΕ που θα διαρκέσει από τις 20 Ιουνίου έως και τις 20 Οκτωβρίου.







http://www.protothema.gr/culture/article/372637/missing-friendly-url/

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Εκ Χιονιάδων... στην Ύδρα



Εκ Χιονιάδων... στην Ύδρα
Από το σκληροτράχηλο ορεινό τοπίο της Ηπείρου, τα Μαστοροχώρια στις υπώρειες του Γράμμου, στον θαλασσινό βράχο της Ύδρας ταξιδεύουν τα έργα των Χιονιαδιτών ζωγράφων, φημισμένων αγιογράφων του 18ου και 19ου αιώνα, για να εκτεθούν στο άρτι ανακαινισθέν Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας.
Εκεί εγκαινιάζεται το Σάββατο 26/4 η έκθεση Ανθίβολα εκ του ανεσπέρου φωτός, στην οποία φιλοξενούνται όχι τα ίδια τα έργα αλλά τα προσχέδια για την ιστόρηση ναών και φορητών εικόνων, που χρησιμοποιούσαν στη δουλειά τους οι φημισμένοι σε όλο τον βαλκανικό χώρο (και πέρα από αυτόν) Χιονιαδίτες αγιογράφοι, αλλά και ζωγράφοι του 20ού αιώνα που ακολούθησαν τα βήματά τους, όπως οι Φώτης Κόντογλου, Αγήνορας Αστεριάδης, Πολύκλειτος Ρέγκος, Σπύρος Βασιλείου, Νίκος Εγγονόπουλος, Δημήτριος Πελεκάσης, Στέφανος Αλμαλιώτης και Γιάννης Καρούσος.
Τα ανθίβολα ήταν ζωγραφικά σχέδια με διάτρητα περιγράμματα που χρησιμοποιούσαν οι Βυζαντινοί αγιογράφοι για να αποτυπώσουν το σχέδιο στην επιφάνεια που ήθελαν να ζωγραφίσουν, κάτι που έκαναν ρίχνοντας πάνω στο ανθίβολο καρβουνόσκονη, ενώ στη συνέχεια χάρασσαν το σχέδιο με ένα αιχμηρό εργαλείο.
Οι Χιονιαδίτες ζωγράφοι, που δεν ασκούσαν μόνο την εκκλησιαστική αλλά και την κοσμική ζωγραφική, διακοσμώντας πολλά αρχοντικά, ιδιαίτερα στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων, συγκροτούσαν κομπανίες και περιόδευαν στον ελλαδικό και βαλκανικό χώρο, ασκώντας την τέχνη τους οικογενειακά. Πολύ γνωστά ονόματα ήταν, μεταξύ άλλων, των όπως η οικογένεια των Παπακωστάδων και των Μαρινάδων, ανθίβολα των οποίων εκτίθενται στο Μουσείο Ύδρας.
Τα έργα της έκθεσης στην Ύδρα, που ανήκουν κυρίως στη Συλλογή Βελιμέζη, παρουσιάζονται χρονολογικά, ενώ πλάι στο καθένα εκτίθενται φωτογραφίες των φορητών εικόνων και τοιχογραφιών για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν, έτσι ώστε ο επισκέπτης να έχει την ευκαιρία να μελετήσει τόσο το προσχέδιο όσο και το τελικό αποτέλεσμα. Η έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχοντας ήδη ταξιδέψει σε πόλεις όπως Βερολίνο, Κρακοβία, Αλεξάνδρεια, Αγία Πετρούπολη, Μόσχα και Σόφια, ενώ συνοδεύεται από ηλεκτρονικό κατάλογο. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 29 Ιουνίου.
 http://www.avgi.gr/article/2383458/ek-xioniadon-stin-udra

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Λυρίδες: Η πρώτη ανοιξιάτικη βροχή από «πεφταστέρια»

Στο αποκορύφωμά της φτάνει σήμερα η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της Άνοιξης, οι Λυρίδες, που θα είναι ορατές έως τις 25 του μηνός - εφόσον ο κατά τόπους καιρός επιτρέπει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.
Στο αποκορύφωμα του φαινομένου – 21 και 22 Απριλίου - εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και πυρακτώνονται έως 20 «πεφταστέρια» ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων/ώρα.

Οι Λυρίδες μερικές φορές δημιουργούν πολύ φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές, ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές μάλιστα, τα μετέωρά τους έφθασαν μέχρι και τα 100 χλμ/ώρα.

Η συγκεκριμένη βροχή μετεώρων, που καταγράφηκε για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους, φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου πήρε το όνομά της, και ιδίως από τον αστέρα Βέγα (Άλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο του συγκεκριμένου αστερισμού και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.

Η πραγματική όμως πηγή προέλευσης είναι ο κομήτης «Θάτσερ», που ανακάλυψε το 1861 ο αμερικανός Α. Θάτσερ, ο οποίος αφήνει στο πέρασμά του μια μακριά ουρά σκόνης και σωματιδίων, που διασταυρώνεται κάθε χρόνο με την τροχιά του πλανήτη μας. Ο κομήτης εκτιμάται ότι θα ξαναπεράσει πολύ κοντά από τη Γη το έτος 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.

Τα απομεινάρια από την ουρά του, μετά το τελευταίο κοντινό πέρασμά του τον 19ο αιώνα, αιωρούνται ακόμα στο διάστημα και συνεχίζουν κάθε χρόνο να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων. Ορισμένοι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η επόμενη θεαματική βροχή Λυρίδων θα λάβει χώρα το 2040-41.
http://tvxs.gr/news/sci-tech/lyrides-i-proti-anoiksiatiki-broxi-apo-%C2%ABpeftasteria%C2%BB

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΘΙΒΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

 

    

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΘΙΒΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ



Φέτος την άνοιξη, το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας συμπληρώνει 25χρονη λειτουργία, οπότε μετά και την πρόσφατη ανακαίνιση όλων των χώρων του, από τη δωδεκάτη Απριλίου, θα παρουσιάσει την Έκθεση

Ανθίβολα εκ του Ανεσπέρου Φωτός.

Σχέδια για εικόνες και εκκλησίες από τους Χιονιάδες στην Ύδρα.


Η λέξη ανθίβολο, από το ρήμα αντιβάλλω, είναι το χνάρι, το αποτύπωμα ενός εικαστικά αξιόλογου αρχετύπου και μνημονεύεται για πρώτη φορά σε κρητικό έγγραφο του 1560.

Η Έκθεση στην Ύδρα, οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από μια σειρά αντίστοιχων Εκθέσεων σε διεθνή Μουσεία.

Στην Έκθεσή μας θα παρουσιαστούν ανθίβολα από τους  Χ ι ο ν ι ά δ ε ς, καθώς και αντιπροσωπευτικά ανθίβολα και σχέδια εργασίας μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων/αγιογράφων του 20ου αιώνα των Δημητρίου Πελεκάση, Φώτη Κόντογλου, Αγήνορα Αστεριάδη, Πολύκλειτου Ρέγκου, Σπύρου Βασιλείου, Νίκου Εγγονόπουλου, Στέφανου Αλμαλιώτη και Γιάννη Καρούσου, τα οποία μαρτυρούν τη διαχρονικότητα της ελληνικής θρησκευτικής ζωγραφικής τέχνης.


Σας προσκαλούμε λοιπόν στη Συνέντευξη Τύπου για την Παρουσίαση της Έκθεσης

στο Ξενοδοχείο   ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ   (στο Σύνταγμα)
Grand Ballroom C

την Τετάρτη 23 Απριλίου στις 12.30



Πληροφορίες:  Ι.Α.Μ.Υ. 22980 52355, mail@gak-ydras.att.sch.gr
MVN 210 3609 776, 6945995700, mvnconsult@gmail.com




 


Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
Ύδρα, 23 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα του Πάσχα 22/4/2014, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Υδραικού Ναυτικού Ομίλου κ. Θεόδωρο Μουστακαρία, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Άγγελο Κοτρώνη και την Αντιδήμαρχο κ. Λουκία Λούλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ζήτησε να ενημερωθεί για τα έργα και τις δράσεις του Δήμου και ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει και τη δημιουργία Ναυταθλητικού Κέντρου (αγωνιστικό κολυμβητήριο, κολυμβητήριο εκμάθησης, beach volley ιστοπλοία κ.λ ). Το κέντρο αυτό είναι ένα χρόνιο και επιτακτικό αίτημα της νεολαίας του νησιού, το οποίο παράλληλα θα δώσει στο νησί την δυνατότητα διοργάνωσης διεθνών ναυταθλητικών συναντήσεων, συμβάλλοντας στην τόνωση της οικονομίας και του τουρισμού.
Οι τεχνικές υπηρεσίας της Περιφέρειας θα συντάξουν σύντομα την απαραίτητη μελέτη του έργου, προκειμένου να εντοπιστεί η κατάλληλη θαλάσσια περιοχή για την άμεση υλοποίηση του έργου.
Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Υ.Ν.Ο, ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής για την ανάληψη της υλοποίησης αυτού του «ονείρου» της Υδραικής νεολαίας και έθεσαν τον εαυτό τους στην διάθεση της Περιφέρειας για την παροχή κάθε βοήθειας στην άμεση υλοποίηση του έργου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Άγγελος Κοτρώνης δήλωσε «Σε συνέχεια της υλοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Γηπέδου της Ύδρας συνεχίζουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μυήσουμε και να αναδείξουμε τα αθλητικά ταλέντα του νησιού μας και στα θαλάσσια αθλήματα».


Από το Γραφείο Τύπου

ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΥΔΡΑ

Με ευλάβεια και αγάπη γιόρτασε το Πάσχα η Ύδρα
Σε μια Ύδρα που έσφυζε από ζωή και κόσμο, γιορτάστηκε το Πάσχα με κάθε λαμπρότητα και ευλάβεια, με θρησκευτικό συναίσθημα και ιδιαίτερο κατανυκτικό «χρώμα».Με τη φασκομηλιά να ευωδιάζει μπροστά και πίσω από τα βήματά μας, με τους ήχους της καμπάνας να χτυπούν χαρμόσυνα, ευτυχισμένα πρόσωπα με θετική ενέργεια γέμισαν τις εκκλησίες και καθένας από εμάς είχε την ευχαρίστηση να ζήσει ανθρώπινες και ιερές στιγμές μέσα στο αγαπημένο μας νησιώτικο τοπίο.
Το βράδυ του Μ. Σαββάτου με πρωτοβουλία του Δήμου Ύδρας κατέφτασε στην Ύδρα το Άγιο Φως και έγινε υποδοχή αυτού στο λιμάνι από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, τον Δήμαρχο Ύδρας Άγγελο Κοτρώνη, τους αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τις αρχές του τόπου και πλήθος πολιτών.
Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκε στη Μητρόπολη, η λειτουργία της Αγάπης, όπου μοιράστηκε σε όλους τους πιστούς από ένα κόκκινο αβγό. Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε το πατροπαράδοτο κάψιμο του Ιούδα, έθιμο που αναβιώνει κάθε φορά, χάρη σ' όλη εκείνη την ομάδα των Υδραίων πολιτών και παραγόντων, που το φέρουν επάξια εις πέρας.
Χριστός Ανέστη ευχόμαστε, Χρόνια Πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία και αγάπη!
ΠΗΓΗ:  http://www.fonitisydras.com/index.php/info/society/item/799-me_evlaveia_kai_agaph_giortase_to_pasxa_h_ydra

 

metamarks