Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών

5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών Τo Ναυτιλιακό Συνέδριο της Αδελφότητας των Υδραίων Αθηνών θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ύδρα με θέμα: “Maritime Greece in the privatization era: Challenges and opportunities of the China-Greece co-operation”.
Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013.
Συντονιστής του Συνεδρίου θα είναι ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants.
Οι μέχρι τώρα επιβεβαιωμένοι ομιλητές είναι ο Χάρης Βαφειάς, Διευθύνων Σύμβουλος Stealthgas, ο Μανώλης Βορδώνης, πρώην Γενικός Διευθυντής Thenamaris, ο Γιάννης Δράγνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Godenport Holdings, ο Μιχάλης Μποδούρογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Paragon Shipping. Το Συνέδριο αποτελεί σημείο συνάντησης κορυφαίων Ελλήνων πλοιοκτητών, διακεκριμένων προσωπικοτήτων από το διεθνή χώρο της ναυτιλίας και ακαδημαϊκών. Ενώ είναι σημαντικός πόλος έλξης για όσους ασχολούνται με τη ναυτιλία γενικότερα.
Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου στις 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί από την Αδελφότητα, «Κυνήγι θησαυρού» στο δίκτυο μονοπατιών της Ύδρας με βαθμούς δυσκολίας στο πλαίσιο της προώθησης του πολιτισμού της Ύδρας, της ιστορίας και της ομορφιάς του τόπου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΔΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα 29 Αυγούστου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Άγγελος Λ. Κοτρώνης, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Ο Δήμαρχος εξέθεσε στον Πρόεδρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ύδρα, αλλά και την πορεία των προγραμματισμένων έργων και ζήτησε από το Πρόεδρο την συμπαράστασή του για την εξέλιξή τους.
Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά και διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό κλίμα.

Από το Δήμο

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τι γράφει η αμερικάνικη Vogue για την 'Υδρα;;;

Τι γραφει η αμερικανικη Vogue για την 'Υδρα;;;
Μόλις στη σελίδα 94 του Αυγουστιάτικου τεύχους της αμερικανικής Vogue, οι αναγνώστες ενός από το πλέον επιδραστικά περιοδικά του κόσμου, βλέπουν μια σειρά φωτογραφιών της Υδρας και διαβάζουν την μοναδική εμπειρία συνεργάτιδας του περιοδικού, μετά από ταξίδι της στο νησί με αφορμή την έκθεση του Δάκη Ιωάννου.
H δημοσιογράφος (αρχισυντάκτρια στην ενότητα style του περιοδικού) που υπογράφει ως ΤΝΤ, ξεκινάει αναφέροντας ότι το πρώτο πράγμα που ήξερε για την Υδρα είναι πως είναι συνεχώς μέσα και έξω από τον χάρτη του cool. «Είναι cool επειδή συχνάζουν εδώ σημαντικοί καλλιτέχνες όπως οι Matthew Barney, Elizabeth Peyton, Nate Lownan. Δεν είναι cool επειδή υπάρχουν άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί που θεωρούνται περισσότερο τρέντι (λοιπόν, για μένα, αυτό κάνει την Υδρα απολύτως cool».
Για χρόνια άκουγε η δημοσιογράφους σημαντικούς καλλιτέχνες όπως τον σούπερ σταρ των εικαστικών και της φωτογραφίας Juergen Teller που μιλούσαν για ένα νησί όπου μπορείς να κυκλοφορείς με τα πόδια ή με γαϊδουράκια, όπου τα βράχια και τα πέτρινα μονοπάτια ακουμπούν στα πιο καθαρά και μπλε νερά «ακουγόταν σαν τον Παράδεισο».
Η επίσκεψή της στο νησί με αφορμή την έκθεση του Δάκη Ιωάννου, αποδείχθηκε ανώτερη ακόμη και αυτή την περιγραφή. Είδε γραφικά καφέ γεμάτα καλλιτέχνες ή φίλους της τέχνης, λευκούς κύβους (σπίτια) στη βουνοπλαγιά, τον παράξενο βοσκό, την θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο ότι καταλήγει γράφοντας «Λάτρεψα την τέχνη, τους ανθρώπους, το πάρτι - αλλά το καλύτερο από όλα, αυτό που επισκίασε τα πάντα ήταν το ίδιο το νησί.
Η γνωριμία με το ζεύγος Ιωάννου και το Guilty
Μετά την περιήγησή της με ένα κλασικό ξύλινο σκάφος, η δημοσιογράφος είχε τη ευκαιρία να επισκεφθεί το κότερο του Δάκη Ιωάννου, το περίφημο Guilty που έχει σχεδιάσει ο Τζεφ Κουνς. Οταν οι φίλοι της - γνωστοί του ζεύγους Ιωάννου- αποφάσισαν να ανέβουν στο σκάφος αν και απρόσκλητοι, συνάντησαν αρχικά την Λιέτα «την γοητευτική του σύζυγο» που τους υποδέχθηκε απίστευτα θερμά παρά την έκπληξη. «Οταν ο ίδιος ο «μαέστρος» εμφανίστηκε, μας ξενάγησε στο σκάφος.»
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

"Φάροι του κόσμου", έκθεση στο ΙΑΜΥ


 



ΕΚΘΕΣΗ
«ΦΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δήμου Ύδρας «Κουντουριώτεια 2013» εγκαινιάζουν το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 και ώρα 8.30 μμ. στον εκθεσιακό χώρο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, έκθεση γραμματοσήμων και φαρικού υλικού με θέμα «Φάροι του Κόσμου».

Τα γραμματόσημα με τους φάρους προέρχονται από την συλλογή του γνωστού φιλοτελιστή, συλλέκτη και μέλους του «Lighthouse Stamp Society» κ. Κωνσταντίνου Κορρέ.


208 συνολικά κράτη έχουν εκδώσει γραμματόσημα με φάρους ενώ το σύνολο των Φάρων φτάνουν τους 4.250. Οι ελληνικοί φάροι που σχεδιάστηκαν σε γραμματόσημα είναι 8 και έγιναν δια χειρός του  απόστρατου αξιωματικού του Π.Ν., συγγραφέα και σκιτσογράφου,  Γήση Παπαγεωργίου.
Πολύ σημαντικό θα είναι και το φαρικό υλικό που θα εκτεθεί, το οποίο ευγενώς προσέφερε η Υπηρεσία Φάρων του Π.Ν.  και περιλαμβάνει οπτικά και άλλα εξαρτήματα διαφόρων ελληνικών φάρων.
Ειδικότερα σε σχέση με τον Φάρο «Ζούρβα» της Ύδρας εκτός από το εντυπωσιακό οπτικό του, θα εκτεθούν και τα σχετικά με τον σχεδιαστή-δημιουργό του, Υδραίο αρχιτέκτονα Σάββα Εμμανουήλ Μπούκη (1820-1910), του οποίου την προτομή που θα εκτεθεί, έργο του 1900 του γνωστού γλύπτη Λάζαρου Φυτάλη (1831-1909), προσέφερε ευγενώς στο Ι.Α.Μ. Ύδρας ως δωρεά η γκαλερίστα κα. Πέγκυ Ζουμπουλάκη, δισεγγονή του Σάββα Ε. Μπούκη.

H Έκθεση «Φάροι του Κόσμου» θα εγκαινιαστεί στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 στις  8.30 μμ.
Διάρκεια έκθεσης:  31 Αυγούστου – 30 Σεπτεμβρίου 2013
Ώρες Επισκέψεων: Καθημερινά 9.00 – 4.00 (πρωί) και 7.30 – 9.30 (απόγευμα)


INFO : Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας
Τηλ:  22980-52355 / 54142      
 www. iamy.gr
e-mail :  mail@gak-ydras.att.sch.gr

metamarks