Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Τιμή στον ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, Ύδρα, Μιαούλεια 2013

 

Η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων , Μιαούλεια 2013, έγινε εχτές Σάββατο βράδυ με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τυνησιακής φρεγάτας από τον Υδραίο ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη κατά την ναυμαχία του Γέροντα απέναντι από τη Λέρο, στις 29 Αυγούστου 1824, μια από τις πιο  μεγάλες και καθοριστικές κατά την επανάσταση του 1821.


Από νωρίς το απόγευμα είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Ύδρας η φρεγάτα Ύδρα  του πολεμικού ναυτικού καθώς και δεκάδες σκάφη . Το νησί όπως πάντα κατάμεστο από κόσμο, έχοντας πιάσει κάθε γωνιά για να παρακολουθήσουν το δρώμενο. 
Στις 9:30  την έναρξη του δρώμενου σηματοδότησε ο αρχηγός του Π.Ν. αντιναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος απήθυνε χαιρετισμό στον Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη καθώς και σε όλους τους παριστάμενους, ενώ στον σύντομο και περιεκτικό του λόγο αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της νίκης του ναυάρχου Μιαούλη.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Κοτρώνης χαιρέτησε  και ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία και την αγάπη του την Ύδρα, κ τον  Υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, τον  Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρό και τον  αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δ. Κατσικάρη,  τους Δημάρχους Σπετσών και Πόρου, τον  Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών κ. Αβραάμ Γούναρη, τον αρχηγό του στόλου κ. Αποστολάκη, τον κυβερνήτη της φρεγάτας Ύδρα και όλο το πλήρωμα. Πολύ θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Αττικής - Νήσων για την χορηγία της συναυλίας της Παρασκευής, καθώς και στην πολύτιμη χορηγία της κ. Αγγελικής Φράγκου για τα πυροτεχνήματα που όλοι θα απολάμβαναν.  Πολλές ευχαριστίες επίσης σε όλους τους συνεργάτες του Δήμου Ύδρας οι οποίοι ακούραστα εργάστηκαν προκειμένου να οργανωθούν και να πραγματοποιηθούν άψογα όλες οι εκδηλώσεις των Μιαουλείων 2013.
 Κλείνοντας τον χαιρετισμό του κάλεσε όλους Υδραίους, όλους τους Έλληνες να είναι ενωμένοι γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να ξεπεραστεί η κρίση.  "Ας πάψουμε επιτέλους να τρώμε ο ένας τις σάρκες του άλλου , ας δουλέψουμε από κοινού, και ας βάλουμε σάρκα και οστά σε όλα τα όνειρα και τα σχέδια των νέων ανθρώπων κυρίως Ότι μεγάλο κατάφερε η φυλή μας το κατάφερε όταν υπήρξαμε ενωμένοι , αξιοπρεπείς, με το κεφάλι ψηλά "


Η παρουσίαση του δρώμενου συνεχίστηκε με την αναπαράσταση της  πυρπόλησης της οθωμανικής φρεγάτας και με την καύση πραγματικά φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ήχους υπέροχης ελληνικής μουσικής. Το τέλος της εκδήλωσης βρήκε τους εκατοντάδες θεατές να χειροκροτούν με θέρμη και ενθουσιασμό. 

Η ξεχωριστή αυτή νύχτα έκλεισε με συναυλία  της μπάντας του Πολεμικού ναυτικού.  Η δε ατμόσφαιρα στην παραλία  πραγματικά όμορφη.  Κόσμος πάρα πολύς, χαρούμενοι , ικανοποιημένοι, η βραδιά γλυκιά με έναν ελαφρύ πουνέντε να δροσίζει, το ομοίωμα της φρεγάτας να καίγεται στα ανοιχτά προσδίδοντας στο σκοτάδι μια απόκοσμη λάμψη , μεγάλοι προβολής να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό, και παντού  διάχυτη μυρωδιά από μπαρούτι.

Ήταν μια πραγματικά συγκινητική και πανέμορφη εκδήλωση τιμής και μνήμης. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές, τους χορηγούς και στον κόσμο που με την αγάπη του ακόμη μια φορά τίμησε την Ύδρα και την Ιστορία.











Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Μιαούλεια 2013, νύχτα μαγική με "τραγούδια που επιμένουν"

 

Εχτές το βράδυ το σκηνικό στην παραλία της Ύδρας ήταν κυριολεκτικά μαγευτικό . Γαλήνια νύχτα, πανέμορφο φεγγάρι, και φωνές αγαπημένες σε ένα μουσικό ταξίδι  με πυξίδα στίχους και νότες σπουδαίων συνθετών και ποιητών με καπετάνιο τον μεγάλο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά και συνταξιδιώτες του την Αφροδίτη Μάνου και τον Γιάννη Μηλιώκα δύο από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς τους. 

Οι τρεις καλλιτέχνες χάρισαν στο κοινό μοναδικές στιγμές, με τις ζεστές και πραγματικά άφθαρτες φωνές τους, και μια σκηνική παρουσία ενθουσιώδη, ρομαντική, ερωτική.  Ακούσαμε τραγούδια που μας ταξίδεψαν στο παρελθόν αλλά που ταυτόχρονα η διαχρονικότητά τους είναι πολύ έντονη, ταιριάζοντας απόλυτα και στην σημερινή πραγματικότητα.


Διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή είναι η αλήθεια.  Παρ΄όλα αυτά δεν είμαστε μόνοι.  Μας συντροφεύουν και μας ενώνουν πάντα τραγούδια σαν κι αυτά , που δε γερνούν, που "επιμένουν" και θα "επιμένουν" πάντα.  Σαν κι αυτά που απολαύσαμε εχτές σε μια νύχτα μαγική, τέλος του Ιούνη, στην αγκαλιά ενός μαγικού νησιού.





 

Μιαούλεια 2013, "Έλληνες Συνθέτες"

Αν μία λέξη μπορούσε να περιγράψει το θέαμα που απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην παράσταση "Έλληνες Συνθέτες", αυτή θα ήταν Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!!!!!

Θέαμα που λίγες φορές έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά. Τα τμήματα κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Λίνας Ωρολογά, έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση στην επίδειξη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο λιμάνι της Ύδρας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων "ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2013". Η μουσική καταπληκτική, τα κοστούμια εντυπωσιακά, οι χορογραφίες διαλεγμένες με ιδιαίτερη προσοχή και όλα μαζί συνέθεταν ένα υπερθέαμα που πραγματικά καθήλωσε το κοινό που από νωρίς είχε κατακλύσει τον χώρο της εκδήλωσης. 
Με αυτόν το τρόπο ολοκληρώθηκε η 8η ημέρα των εκδηλώσεων δίνοντας την σκυτάλη στην μεγάλη συναυλία της Παρασκευής. 

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μιαούλεια 2013, "Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού"


Μιαούλεια 2013, "Ο Καραγκόζης μυστικός πράκτορας"



Ο Καραγκιόζης μυστικός πράκτορας ήταν η παράσταση του θεάτρου σκιών του Πάνου Χατζηαναγνώστου με την οποία ολοκληρώθηκε η 7η ημέρα των εκδηλώσεων "ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2013"
Μικροί αλλά και μεγάλοι γέμισαν από νωρίς τις καρέκλες μπροστά από την εξέδρα των εκδηλώσεων για να απολαύσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης και ανταμείφθηκαν πλήρως.
Ο αγαπημένος σε όλους μας Καραγκιόζης με το γνωστό του χιούμορ για ακόμη μία φορά κατάφερε να προσεγγίσει τον σύγχρονο κόσμο μας και να χαρίσει άφθονο γέλιο.



http://www.cityofhydra.gr/citizen/press-office/news/o-karagiozis-mystikos-praktoras-miaouleia-2013.php

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μιαούλεια 2013, Επιδείξεις παραδοσιακού Καράτε



 Με μια πραγματικά εντυπωσιακή εκδήλωση ολοκληρώθηκε η 5η ημέρα των εκδηλώσεων "ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2013".
Η σχολή καράτε "Η γροθιά της Ύδρας" υπό την καθοδήγηση του Δασκάλου κ.Ιωάννη Πράπα παρουσίασε μια άκρως εντυπωσιακή επίδειξη τεχνικών παραδοσιακού καράτε στο λιμάνι της Ύδρας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο πλήθος  κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς για να παρακολουθήσει την εκδήλωση. 
Το θέαμα μοναδικό, οι συμμετέχοντες μικροί και μεγάλοι, καταπληκτικοί, το χειροκρότημα ασταμάτητο. 
Εδώ μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως η σχολή φέτος έλαβε μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 
WADO RYU καράτε με 15 συμμετοχές, αποκομίζοντας ισάριθμα μετάλλια! 

Συγκεκριμένα:

  • ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΛΕΥΡΙΤΗΣ 1Η ΘΕΣΗ,
  • ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΛΙΜΗ 1Η ΘΕΣΗ,
  • ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΕΤΡΙΚΙΟΖΟΓΛΟΥ 1Η ΘΕΣΗ,
  • ΕΛΕΝΗ ΠΛΕΥΡΙΤΗ 1Η ΘΕΣΗ
  • ΕΡΗ ΠΕΤΡΙΚΙΟΖΟΓΛΟΥ 1Η ΘΕΣΗ ,
  • ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ 1Η ΘΕΣΗ,
  • ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΕΝΤΕΡΑΗ 2Η ΘΕΣΗ,
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ 2Η ΘΕΣΗ,
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ 2Η ΘΕΣΗ,
  • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΕΙΜΕΝΗ 2Η ΘΕΣΗ,
  • ΗΛΙΑΣ ΑΡΜΑΔΟΥΡΟΣ 3Η ΘΕΣΗ ,
  • ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ 2Η ΘΕΣΗ,
  • ΚΟΝΤΥΛΕΝΙΑ ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗ 3Η ΘΕΣΗ.
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ 3Η ΘΕΣΗ,
  • ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗ 3Η ΘΕΣΗ,
Μια πραγματικά μοναδική επίδοση η οποία αφήνει τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον. 
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος 'Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης αφού επέδωσε αναμνηστικά μετάλλια στους νικητές και τον Δάσκαλό τους, συνεχάρει τα παιδιά και τόνισε την σημασία που έχει ο αθλητισμός στην δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης και ευγενούς άμιλλας και προέτρεψε τους μικρούς αθλητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους ώστε μια μέρα να μπορέσουν να διεκδικήσουν ακόμα και ολυμπιακά μετάλλια.


 http://www.cityofhydra.gr/citizen/press-office/news/epideikseis-wado-ryo-karate-2013.php

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Προτάσεις του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών στον Πρωθυπουργό.

Εν όψει της νέας προγραμματικής κυβερνητικής συμφωνίας, ανάμεσα στα δυο κόμματα, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών επικοινώνησε  με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και στη συνέχεια απέστειλε  τις προτάσεις του.



Το ΕΔΜΝ στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, επαναφέρει  το θέμα τηςΔημιουργία Γραμματείας Μικρονησιωτικών Υποδομών, της εναρμόνισης της εθνικής μας νομοθεσίας  με την ευρωπαϊκή σε θέματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης  των μικρών νησιών και το θέμα  της Ελάφρυνση  των διαδικασιών (Διαχειριστικής Επάρκειας ) ανάθεσης έργων σε μικρά νησιά (από ορισμένο ύψος προϋπολογισμού και κάτω) και την καθιέρωση  της μελετοκατασκευής  σε έργα, ώστε να αντιμετωπισθεί άμεσα  το καίριο δίλημμα  πού αφορά τα μικρά νησιά: έργα κρίσιμα  η ώριμα.

Μιαούλεια 2013 με Ανθισμένες Μανώλιες στο ΙΑΜΥ

Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ύδρας  στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεςων "ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2013", ανεβάζει το έργο του Ρόμπερτ Χάρλινγκ "ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΩΛΙΕΣ". Οι παραστάσεις  θα δοθούν  στις 22 και 23 Ιουνίου στις 21:00 στο δώμα του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας


Αναστασία Καρανδινού 
(στον ρόλο της Αννέλ)
Θωμαΐς Κατραμπαδάκη
(στον ρόλο της Τρούβυ)
Αναστασία Κρέμου 
(στον ρόλο της Κλέρυ)
Νταιάνα Ράχνεβα 
(στον ρόλο της Σέλμπυ)

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ


Ανθή Νάζου-Ρούση 
(στον ρόλο της Μαλύν)
Βούλα Λιόλιου-Βούλγαρη 
(στον ρόλο της Γουίζερ)
Σταύρος Τσάπελης 
(φωνή του εκφωνητή)
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ καιΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: 
Χρύσα Σκάγκου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: 
Θωμαΐς Κατραμπαδάκη 
ΦΩΤΙΣΜΟΣ και ΗΧΟΣ: 
Galakteros Even Producion Γαλακτερός Π. Γεώργιος 
ΣΚΗΝΙΚΟ: 
Βούλα Λιόλιου-Βούλγαρη
ΥΠΟΒΟΛΕΙΟ: 
Σοφία Παπαδοπούλου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Είναι ένα θεατρικό έργο που έγινε ευρέως γνωστό όταν γυρίστηκε ταινία με τον ομώνυμο τίτλο.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 15 Νοεμβρίου 1989. Έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς ενώ έγινε και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με συνολικές εισπράξεις 95,9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. 

Πρωταγωνιστούσαν οι: Σάλι Φίλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλει Μακλέιν, Ντάριλ Χάνα, Ολυμπία Δουκάκη και Τζούλια Ρόμπερτς. Η Τζούλια Ρόμπερτς, και η Σίρλει Μακλέιν έλαβαν υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου και η  Σάλι Φίλντ  υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου. Βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της η Τζούλια Ρόμπερτς.. 





ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Σε μια κωμόπολη του αμερικανικού Νότου, το κομμωτήριο έχει γίνει στέκι για έξι γυναίκες. Εκεί μοιράζονται τις χαρές και λύπες τους, λένε τα μυστικά τους και ανταλλάσσουν συμβουλές. Όταν μία από αυτές παρουσιάζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι υπόλοιπες πέντε της συμπαρίστανται με τον πιο τρυφερό τρόπο. Το έργο του Ρόμπερτ Χάρλινγκ, που διαπνέεται από πανέξυπνο χιούμορ, θίγει το θέμα της ανθρωπιάς που όλο και περισσότερο σπανίζει στις μέρες μας. 

Μιαούλεια 2013, Τρίτη 25 Ιουνίου με Ελληνικό Τραγούδι


Μιαούλεια 2013 , με ταξίδι στην Παράδοση

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας μας επιφύλασσε η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου των 178 χρόνων από το θάνατο του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη αλλά και της επετείου της ναυμαχίας στον κόλπο του Γέροντα ανοιχτά της Λέρου. 
Χόρεψαν οι σύλλογοι παραδοσιακών χορών "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ" "ΤΕΡΨΙΧΟΡΕΙΟΝ" και ΔΩΔΩΝΗ".




http://www.cityofhydra.gr/citizen/press-office/news/paradosiakoi-xoroi-miaouleia--2013.php

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η πιο μεγάλη πανσέληνος του 2013

Και σήμερα, η πιο μεγάλη μέρα του χρόνου 

Δύο εντυπωσιακά φαινόμενα που σηματοδοτούν επίσημα την έλευση του καλοκαιριού αναμένονται αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η Παρασκευή θα είναι ή μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ενώ την Κυριακή θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του 2013.   Την Παρασκευή είναι το λεγόμενο θερινό ηλιοστάσιο, αφού στο βόρειο ημισφαίριο της Γης το καλοκαίρι (και στο νότιο ημισφαίριο ο χειμώνας) ξεκινά επίσημα στις 1:04 π.μ. την Παρασκευή, 21 Ιουνίου.   Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο βόρειος άξονας της Γης είναι ελαφρά στραμμένος προς τον ήλιο, έτσι ώστε το βόρειο ημισφαίριο να εκτίθεται πιο άμεσα στο ηλιακό φως και να βιώνει υψηλότερες θερμοκρασίες. Αντίθετα, οι περιοχές νότια του ισημερινού βρίσκονται μακριά από τον ήλιο, το φως του οποίου χάνεται, δημιουργώντας ψυχρότερες θερμοκρασίες.   Μάλιστα λόγω της έντονης έκθεσης του βορείου ημισφαιρίου στο Ηλιο, η πρώτη μέρα του καλοκαιριού, δηλαδή η 21η Ιουνίου, είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, αφού το ηλιακό φως διαρκεί περισσότερο από κάθε άλλη μέρα.   Παράλληλα, δύο μέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 23 Ιουνίου, η Σελήνη θα φτάσει επισήμως στην πλήρη φάση της και ταυτόχρονα στο πιο κοντινό της σημείο στη Γη (μόλις 356.990 χιλιόμετρα) δημιουργώντας τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου.   Η τροχιά του φεγγαριού είναι σε σχήμα αυγού, και υπάρχουν φορές που είναι στο περίγειο, δηλαδή στη μικρότερη απόσταση της από τη Γη, ή στο απόγειο, δηλαδή στην πιο μακρινή απόσταση της από τη Γη. Εάν ωστόσο το περίγειο συμβαίνει ταυτόχρονα με την πανσέληνο, τότε στη Γη έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο της χρονιάς.


 Πηγή: www.lifo.gr

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Εξοντωτικοί οι φόροι στα διατηρητέα σπίτια

Σε οικισμούς, όπως της Υδρας, τα σπίτια δέχονται τη «χαριστική βολή» με τιμές αντικειμενικού προσδιορισμού έως 3.800 ευρώ ανά τ.μ.


Στη σφαίρα του παραλόγου κινούνται οι φόροι που επιβάλλει το Κράτος σε χιλιάδες ιδιοκτήτες διατηρητέων ακινήτων, για τα σπίτια που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους αλλά… δεν τα ορίζουν καν οι ίδιοι!

Με επιστολές που απευθύνουν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το υπουργείο Οικονομικών , ιδιοκτήτες διατηρητέων ακινήτων αποκαλύπτουν την ειδεχθή φορολόγηση που υφίστανται και ζητούν την παρέμβασή τους για να μην αντιμετωπίζονται από την εφορία σαν πολυτελείς βίλες νεόπλουτων τα πατρικά σπίτια που κατοικούν, αλλά σαν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας που με μεγάλους κόπους συντηρούνται γενιά προς γενιά.

Είναι ενδεικτικό ότι στον οικισμό της Ύδρας που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος, σπίτια που αποτελούν ιστορικά διατηρητέα μνημεία, δεν αποφέρουν εισοδήματα, αλλά απεναντίας έχουν μεγάλα έξοδα συντήρησης, λόγω της παλαιότητάς των, δέχονται την «χαριστική βολή» του Φ.Α.Π. και φορολογούνται με τιμές αντικειμενικού προσδιορισμού 3.500 έως 3.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, σαν να ήταν βίλες στη Μύκονο και το Κολωνάκι.

Ως αποτέλεσμα, νέοι χωρίς δικά τους εισοδήματα που οι γονείς τους ή οι παππούδες τους τους έχουν γράψει ένα τέτοιο σπίτι, να καλούνται να πληρώσουν φέτος ΦΑΠ 60.000 ευρώ (!) σαν ΦΑΠ για τα έτη 2010-2013!

Το οξύμωρο είναι στα ακίνητα αυτά οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να βάλουν καν .. κλιματιστικό, για να μην αλλοιώσουν την πρόσοψη του κτιρίου, αφού από το 1987 το ελληνικό Κράτος έχει επιβάλει μεταξύ άλλων σημαντικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις στην χρήση και αξιοποίησή τους, που συνεπάγεται μειωτική επίδραση στην διαμόρφωση της αγοραίας αξίας του.

Οι ιδιοκτήτες ζητούν να ισχύσει άμεσα μειωμένη τιμή αντικειμενικού προσδιορισμού ανά τετραγωνικό μέτρο της αξίας των ιστορικών διατηρητέων ακινήτων-μνημείων, καθώς και μειωμένοι συντελεστές εμπορικότητας, όπως προβλέπεται ήδη -για παράδειγμα- για τα παρακείμενα στα σπίτια ξενοδοχεία που, αν και αποτελούν εμπορικές εκμεταλλεύσεις και αποφέρουν εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους, φορολογούνται με έως 70% χαμηλότερες αντικειμενικές τιμές.


http://www.protothema.gr/economy/article/287514/exodotikoi-oi-foroi-sta-diatiritea-spitia/

Έφυγε πλήρης ημερών ο Γιάννης Καραμήτσος

Πενήντα χρόνια πιστός υπηρέτης της Δημοσιογραφίας - Σήμερα στην Ύδρα η κηδεία του, στη 1 το μεσημέρι

Σαν γνήσιος Υδραίος χαιρόταν τα υψωμένα κατάρτια και τις όμορφες εικόνες. Δόξασε τη θάλασσα της Ύδρας και έμαθε από νωρίς τα μυστικά της γράφοντας για αυτήν με οποιοδήποτε τρόπο μέσα από στήλες και χρονογραφήματα, αφιερώματα και ολόκληρα βιβλία. Κι είναι αλήθεια πώς ο Γιάννης Καραμήτσος έφυγε πλήρης ημερών τιμώντας τα πράγματα που για αυτόν είχαν αξία: τον τόπο καταγωγής του την Ύδρα, τα γράμματα, τους συνανθρώπους του και την οικογένειά του.

Από τους πρώτους δημοσιογράφους στη χώρα που καθιέρωσαν το ναυτιλιακό ρεπορτάζ αλλά και από τους παλαιούς ρέκτες της γραφής που συνδύασαν το βιωματικό στοιχείο με την έρευνα, δεν έκανε σκόντα σε αυτά που αγαπούσε. Τα κείμενά του δίδαξαν φροντισμένη γραφή και ακονισμένη πένα από εκείνες τις γνήσιες και αμόλυντες, τις βουτηγμένες στη γνώση και την αλήθεια. Επιπλέον εκτός από τη θητεία στη δημοσιογραφία, την οποία τίμησε με το παραπάνω ο Γιάννης Καραμήτσος έδωσε το στίγμα του και στο χρονογράφημα άμεσα συνδεδεμένο με την έτερη «πατρίδα» του τον Πειραιά. 

Ανήκοντας στην παλιά σχολή της «Αθηναϊκής» ο Γιάννης Καραμήτσος συνεργάστηκε επίσης με τις μεγαλύτερες εφημερίδες της εποχής όπως τη «Δημοκρατική Αλλαγή», τη «Μακεδονία», τον «Φιλελεύθερο», την «Εστία», το «Έθνος» ενώ υπήρξε συνεργάτης του πρακτορείου Ρόιτερς και του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ. Για πολλά χρόνια επίσης εξέδιδε το περιοδικό της Ένωσης Πλοιάρχων. Ήταν από τα δείγματα εγγράμματων ανθρώπων που έδωσαν άλλη πνοή στη δημοσιογραφία έχοντας περατώσει τις σπουδές του στη Νομική και στο Πάντειο.

Περήφανος πατριώτης ο Γιάννης Καραμήτσος χώρεσε τις εμπειρίες του από τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής στο βιβλίο «Ημέρες του 42» περιγράφοντας τα δραματικά γεγονότα του παρελθόντος με τρόπο παραστατικό και άμεσο. Οι φίλοι του και συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο «περήφανο» όπως ο Βαγγέλης Λιάπης ο ο οποίος μίλησε για ένα «σωστό και πραγματικό φίλο». 


Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ανθισμένες Μανόλιες, 22-23 Ιουνίου στο ΙΑΜΥ




Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας  θα παρουσιαστεί επί διήμερο  η θεατρική παράσταση "Ανθισμένες Μανώλιες" από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ύδρας.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η ΎΔΡΑ ΑΝΉΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΗΣ!

Είναι διαχρονικά μια ξεχωριστή πηγή έμπνευσης καλλιτεχνών, ζωγράφων, λογοτεχνών και όχι αδικαιολόγητα, καθώς μ' έναν τρόπο μαγικό κλείνει μέσα της το μυστήριο της σαγήνης.
Απ' όπου και αν την κοιτάξεις, σ' όποια γωνιά και αν βρεθείς, γεμίζεις θύμησες νοσταλγικές. Είναι ο τόπος που έκανες τα πρώτα σου βήματα, καλοκαίρι στις Πλάκες του Βλυχού, το μέρος που αγκάλιασε τις παιδικές σου αναμνήσεις, που ερωτεύτηκες, που γαλούχησες το παιδί σου με την ιδέα και την περηφάνια αυτού του τόπου, που αγνάντεψες την πανώρια θέα της και ένιωσες αγαλλίαση, που μ' ένα χαμόγελο και μια χαιρετούρα με τους ανθρώπους εδώ, αισθάνεσαι τη γλύκα της επικοινωνίας και τη χαρά της κοινής αγάπης για τον τόπο σου.

Είναι η Ύδρα των δικών σου στιγμών, που άφησε πάνω σου την ανεξίτηλη σφραγίδα της και που κάθε φορά που την αγγίζεις και τη θωρείς, νιώθεις γνήσιο παιδί της. Η Ύδρα που δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό της. Που μας επιβραβεύει όταν την προσέχουμε και της χαρίζουμε τη φροντίδα που της αξίζει.Αλλά και που κλείνεται στον εαυτό της σαν λαβωμένο πουλί, όταν κάποιος τη λεηλατεί, την αδικεί και την πυρώνει με κάθε τρόπο.
Γιατί η Ύδρα, μας θέλει όλους στο πλευρό της. Χωρίς κακία και εμπάθεια, χωρίς ζήλια και θυμό, χωρίς κέρδος και εγωισμό. Το μόνο που θέλει είναι μια δεμένη αρμαθιά ανθρώπων που την αγαπούν έτσι απλά και δεν εκμεταλλεύονται τη λάμψη της για δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς. Άλλωστε στο εύρος του χρόνου θα φανεί ποιος από εμάς νοιάζεται για την Ύδρα αληθινά και είναι ο καλός της σύμμαχος, καθώς εκείνη ξέρει να σφιχταγκαλιάζει αρμονικά τον ανυπόκριτο φίλο, και να τον κατατάσσει στους καλούς συντοπίτες μας. Αντίθετα όποιος δεν ενδιαφέρεται για την Ύδρα πραγματικά -σε όποια θέση κι αν βρίσκεται, όποια ιδιότητα και αν έχει- αλλά κοιτάζει το προσωπικό του συμφέρον, σ' αυτόν η Ύδρα σύντομα θα γυρίσει την πλάτη της, πλήρως απογοητευμένη.Πιστεύοντας όμως βαθιά μέσα της, ότι υπάρχουν γύρω της άλλες, αγνές ψυχές Υδραίικες, στις οποίες η ίδια μπορεί ακόμα να βασίζεται και να ελπίζει...


πηγή: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ξαφνική νυχτερινή επιχείρηση ανακατάληψις νήσου με τεράστια κινητοποίηση Αεροναυτικών Δυνάμεων ! 8:31 π.μ.


Όλη η Άσκηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε στη νήσο Δοκό κοντά στην Ύδρα !
Η νήσος επιλέχθηκε επειδή έχει ακριβώς τα στοιχεία του Αρχιπελάγους αλλά και για τις απόκρημνες πλαγιές τις ,ενώ υπάρχει μόνο μια είσοδο που μπορεί να φυλαχτεί απο Καταδρομείς !


Με τα πανίσχυρα αρπακτικά της θάλασσας τα ZUBR να σπάνε κάθε ρεκόρ ταχύτητας πετώντας κυριολεκτικά πάνω απο τα κύματα ! 
Τεράστια κινητοποίηση Αεροναυτικών Δυνάμεων και εφαρμογή σχεδίου ανακατάληψις νήσου με συνεργασία Ναυτικού Στρατού και Αεροπορίας με συμμετοχή όλων των Ειδικών Δυνάμεων της Ταχείας αντίδρασης του ΓΕΕΘΑ !

Σύμφωνα με το Σενάριο !
Τούρκοι Κομάντος αποβιβάζονται νύχτα και καταλαμβάνουν Ελληνική βραχονησίδα με υποστήριξη Επιθετικών Ελικοπτέρων ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στα Ηνωμένα Έθνη για την ΑΟΖ ...

Το ΓΕΕΘΑ διέταξε την Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης να προβεί σε ανακατάληψη της νήσου χωρίς καμιά ενημέρωση σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν σχεδιαστεί και έχουν γίνει κτήμα σε όλους τους Καταδρομείς !

Με τρομακτική δύναμη πυρός και επίθεση κατά μέτωπο απο τα Απάτσι που έφτασαν στην περιοχή σε χρόνο ρεκόρ, ενώ τρέχοντας δαιμονισμένα τα δύο αρπαχτικά της θάλασσας τα πανίσχυρα ZUBR που κάλυψαν την απόσταση κυριολεκτικά πετώντας πάνω από τα κύματα έβγαλαν στη ξηρά απο καταδρομείς και αμφίβια οχήματα μέχρι και τεθωρακισμένα ....

Ο όγκος πυρός ΄ήταν τεράστιος ενώ 2 ζεύγη Τουρκικών μαχητικών που έσπευσαν στη περιοχή σε απεικόνιση απο'' Ελληνικά F-16'' τα Ελληνικά Μιράζ 2000- 5 τα γνωστά δίλιτρα τα κατέβασαν πρίν προλάβουν να καταλάβουν τι τους χτύπησε !

Η όλη επιχείρηση υποστηρίχθηκε από δύο φρεγάτες που έπλεαν στην περιοχή αλλά και δύο κανονιοφόρους που έκλεισαν όλες τις εισόδους της περιοχής με τους Exocet σε ετοιμότητα αποκλείοντας το Τούρκικο Ναυτικό !

Σε ειδική μυστική αποστολή το υποβρύχιο Παπανικολής που ήταν σε κόκκινο συναγερμό έξω απο την Τουρκική Ναυτική βάση με απεικόνιση τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας !

Η αντίδραση των Ελληνικών Δυνάμεων ΄ηταν κεραυνοβόλα άμεση και με τεράστιο όγκο πυρός !

Να σημειωθεί οτι τα φαντάσματα της Ζ ΜΑΚ μόλις είχαν επιστρέψει απο τη Ρόδο !

Όλη η Άσκηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε στη νήσο Δοκό κοντά στην Ύδρα !
Η νήσος επιλέχθηκε επειδή έχει ακριβώς τα στοιχεία του Αρχιπελάγους αλλά και για τις απόκρημνες πλαγιές τις ,ενώ υπάρχει μόνο μια είσοδο που μπορεί να φυλαχτεί απο Καταδρομείς !

Μέσα στη νύχτα όμως τα Φαντάσματα των Ελληνικών Δυνάμεων δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης !

Μετά από πάρα πολύ καιρό χρησιμοποιήθηκαν τα ZUBR που απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την αξία τους ...Πόσο άδικο για αυτά τα πανίσχυρα αρπαχτικά της Θάλασσας να μην υποστηρίζονται με αγορά ανταλλακτικών !

Αν είχαμε αντιδράσει έτσι και την μοιραία νύχτα πρίν απο μερικά χρόνια πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στο Αιγαίο σήμερα !

Όλη η Άσκηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε στη νήσο Δοκό κοντά στην Ύδρα !




Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Στην Ύδρα η Σοφί Μαρσό και ο Κριστόφ Λαμπέρ

ΣΟΦΙ ΜΑΡΣΟ - ΚΡΙΣΤΟΦ ΛΑΜΠΕΡ
Η ρομαντική τους βόλτα στην Ύδρα


Στην Ελλάδα βρέθηκαν για ολιγοήμερες διακοπές η Σοφί Μαρσό και ο Κριστόφ Λαμπέρ τους οποίους «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός κατά την επίσκεψή τους στην Ύδρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου, το σκάφος των δύο διάσημων Γάλλων ηθοποιών προσπάθησε να αγκυροβολήσει στο κεντρικό λιμάνι της Ύδρας.

Τελικά, λόγω της αυξημένης κίνησης έριξε άγκυρα στα δεξιά του λιμανιού και η Σοφί Μαρσό με τον σύζυγό της Κριστόφ Λαμπέρ, έφτασαν στο νησί του Αργοσαρωνικού με φουσκωτό σκάφος.

Ο φακός του «ΟΚ!» τους συνάντησε κατά τη διάρκεια της ρομαντικής τους βόλτας στην Ύδρα, κατά όπου τους αναγνώρισαν τουρίστες και ντόπιοι.

Οι δύο ηθοποιοί περπάτησαν πιασμένοι χέρι- χέρι στα σοκάκια του νησιού, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, επισκέφτηκαν αρκετά καταστήματα χωρίς όμως να κάνουν αγορές. Μετά τη δύση του ηλίου, επέστρεψαν στο σκάφο τους όπου και διανυκτέρευσαν.

Σημειώνεται ότι οι δυο σταρ είναι ζευγάρι από το 2007 και παντρεύτηκαν μόλις πριν από έναν χρόνο.




πηγή:http://www.vipnews.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=15116&Itemid=117

ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Σημαντική μεταβολή παρουσίασε ο καιρός σήμερα Τετάρτη και στην Ύδρα.  Ξαφνικά από τα βόρεια έπληξε καταιγίδα το νησί με ραγδαίους ρυθμούς.   Καταρρακτώδης βροχή, πολύ δυνατούς ανέμους ακόμη και χαλαζόπτωση στα απέναντι παράλια της Πελοποννήσου. 









Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Προβολή για τους φίλους του LEONARD COHEN

Η κινηματογραφική λέσχη της Ύδρας  είχε το Σάββατο 08 Ιουνίου αφιέρωμα στον Leonard Cohen , με προβολή για τους φίλους του ( και όχι μόνο ) της περσινής συναυλίας του στο Δουβλίνο. 3.5 ώρες απόλαυση με χειροκρότημα, συγκίνηση και χορό.

Ο ίδιος , ιδιοκτήτης σπιτιού στην Ύδρα, όπως πάντοτε ευγενής, ενίοτε αυτοσαρκαζόμενος σε ένα εξαιρετικό θέαμα- ακρόαμα.
Από τους σπάνιους εναπομείναντες καλλιτέχνες στον καιρό μας.
Συνθέτης ,τραγουδιστής ένας ποιητής, εκφραστής της ανθρώπινης ψυχής.
 
Άψογη διοργάνωση χάρη στις προσπάθειες του Γιώργου, του Δημήτρη, του Κώστα,του Ράντο, της Ματίνας , της Αντωνίας και της Καρολίνας.

metamarks