Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

"ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ" ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Η Ύδρα αποτελεί το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που  ζει
χωρίς την παρουσία τροχοφόρων και όπου οι μεταφορές
πραγματοποιούνται με υποζύγια και οι μετακινήσεις με τα
πόδια ή με θαλάσσια ταξί. Η απόλαυση όμως που
απολαμβάνει ο επισκέπτης  σε ένα τέτοιο περιβάλλον
κορυφώνεται με την γνωριμία του οικισμού της Ύδρας, ένα
παραδοσιακό οικισμό που έχει διατηρηθεί αναλλοίωτος στην
πάροδο των αιώνων.
Πέρα όμως του οικισμού της Ύδρας (Χώρα), το νησί
μήκους 20 χλμ. προσφέρει μοναδικές εικόνες σε όποιον θ΄
αποφασίσει να  το γνωρίσει μέσα από τα μονοπάτια του που
οδηγούν στις βουνοκορφές και τις απόκρημνες ακτές του.  
 Οι Υδραίοι Γονείς μου, με μεγάλη αγάπη στην Πατρίδα Ύδρα, συχνά επισκέπτονταν φίλους τους σε δύσβατα μέρη του νησιού μας με μουλάρια, όπως την Επισκοπή, το Ζόγερι κλπ.  Για εμάς τα παιδιά αυτό ήταν μια υπέροχη διασκέδαση.Από τότε άρχισα να καταλαβαίνω και να συνειδητοποιώ σε τι παράδεισο, έχουμε εμείς οι Υδραίοι το προνόμιο να ζούμε.
Τα χρόνια περνούσαν και πάντα έβλεπα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια,  οργανωμένους πεζοπόρους, να κατακλύζουν το νησί μας. Αυτούς τους πεζοπόρους, Έλληνες και Αλλοδαπούς και μετά από συνεχή και  επίμονα αιτήματά τους, θελήσαμε να βοηθήσουμε, αλλά ταυτόχρονα να  προβάλλουμε τον Πεζοπορικό Τουρισμό της Ύδρας, σε παγκόσμια κλίμακα.
Τα μοναδικά μονοπάτια της Ύδρας, έπρεπε να χαρτογραφηθούν, να σημανθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και να παραδοθούν στους πολυπληθείς πεζοπόρους του τόπου μας.
Το έργο ψηφίστηκε ομόφωνα από  το Δημοτικό Συμβούλιο και η υλοποίησή του ανατέθηκε στην  Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Λουκία Λούλου, η οποία κατάφερε να το τελειώσει με μεγάλη επιτυχία. Την ευχαριστώ θερμά.
Σήμερα κάθε επισκέπτης του νησιού μας έχει την δυνατότητα μέσω έντυπης, αλλά και ηλεκτρονικής  πληροφόρησης, να ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για την Ιστορία της Ύδρας, για τις απαράμιλλες ομορφιές της  και να περπατήσει με σιγουριά και ασφάλεια σε κάθε γωνιά του υπέροχου Τόπου μας.
Ευχαριστώ τον κ. Αντώνη Καλογήρου για την υπέροχη εργασία του και  όλους όσοι συνέβαλλαν στην  υλοποίηση αυτού του τόσο  σημαντικού έργου, το οποίο όχι μόνο θα προβάλλει ακόμα περισσότερο το νησί μας σε  ολόκληρο τον κόσμο, αλλά θα συμβάλλει και στην παράταση της τουριστικής περιόδου σε αυτό.
Εύχομαι καλούς περιπάτους, στους αγαπητούς επισκέπτες και φίλους του νησιού μας.
Είμαι σίγουρος, ότι όλοι θα ανακαλύψετε μοναδικές ομορφιές και θα ζήσετε υπέροχες εμπειρίες,  περιδιαβαίνοντας και τα πιο δύσβατα σημεία της Ύδρας.
Αυτές τις ομορφιές, την μοναδικότητα και την σπουδαιότητα του νησιού μας, αλλά  και την άριστη οργάνωση της σήμανσης των μονοπατιών της Ύδρας, αγαπητοί Φίλοι,  σας ζητάμε να μεταφέρετε  και να  διαφημίσετε  στα πέρατα του κόσμου.
Καλή διασκέδαση, καλή απόλαυση στα υπέροχα μονοπάτια της Ύδρας.   
                                   Άγγελος Λ. Κοτρώνης
         Δήμαρχος Ύδρας


Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο ‘’Τα μονοπάτια της Ύδρας’’ του Αντώνη Καλογήρου έκδοση του Δήμου Ύδρας. Μαζί θα λάβετε το χάρτη του νησιού (1:25.000) της εταιρείας Ανάβαση, το αρχείο map για χρήση στο ΟΖΙ καθώς επίσης και το αρχείο kml (για χρήση στο Google Earth κ.α.) με τα μονοπάτια (tracks) και WP

http://www.pezoporia.gr/pez/ekdos.asp?cat=viv&vid=62

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου

Την 28ην Ιανουαρίου ε.έ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ  εόρτασε  με κατάνυξη και απλότητα λόγω της οικονομικής κρίσεως τα Ονομαστήριά Του εις την Αίγιναν. 
Την κυριώνυμον της εορτής εις το παρεκκλήσιον του Οσίου Εφραίμ εντός του Κέντρου Νεότητος, ετελέσθη η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας με την συμμετοχή των Γ.Α.Επόπτου Αιγίνης π. Αμφιλοχίου, του Αρχιερατικοῦ Επιτρόπου Αιγίνης π. Νικολάου και του Διακόνου. 
Ομίλησε ο λόγιος κληρικός και συγγραφέας Ἀρχιμ. π. Ευδόκιμος Καρακουλάκης ο οποίος με γλαφυρότητα, οξύνοια και διεισδυτικότητα  παρουσίασε την προσωπικότητα του Σεβ.  Ποιμενάρχου μας. 
 Ακολούθησε εόρτια προσφώνηση εκ μέρους του Ι. κλήρου από τόν Γ.Α.Ε π. Ακίνδυνο Γ. Δαρδανό, ενώ συμπροσευχήθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αρχιμ. π. Ιερόθεος  Καλογερόπουλος, κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως μας, και χορός μοναζουσών εκ των Ι. Μονών της Αιγίνης.  
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προ της απολύσεως  ευχαρίστησε τους πατέρας, τον Δήμαρχο Αιγίνης τις αρχές και τον  ευσεβή λαό. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρετέθη εόρτιο πρωϊνό εις το αρχονταρίκιον του Κ. Νεότητος.

Εις πολλά έτη Δέσποτα!




http://imyhydrabriefing.blogspot.gr

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η Φ/Γ ΥΔΡΑ ΚΑΤΑΠΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1993



Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Blohm & Voss κατόπιν παραγγελίας της Ελληνικής Κυβερνήσεως. Ήταν η πρώτη από συνολικά τέσσερις φρεγάτες του τύπου αυτού (ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ, ΨΑΡΑ και ΣΑΛΑΜΙΣ). Οι υπόλοιπες 3 ναυπηγήθηκαν στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Παραδόθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις 15 Οκτωβρίου 1992 με πρώτο κυβερνήτη τον Ανπχο Α. Παπαχριστοδούλου ΠΝ. Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 28 Ιανουαρίου 1993.

 Θυρεός Φ/Γ ΥΔΡΑ

Απεικονίζεται η σημαία που ύψωσε ο Πλοίαρχος Αντώνιος Οικονόμου, το 1821, κατά την κήρυξη της Επαναστάσεως στο νησί. Φέρει παράσταση, αποτελούμενη από αντεστραμμένη ημισέληνο στην οποία επικάθονται:
  • Το σύμβολο της Χριστιανικής Πίστης, o Σταυρός
  • Λογχοφόρο ακόντιο με σημαιάκι, στο οποίο αποτυπώνεται το κεφάλι αρχαίου ΄Ελληνα πολεμιστή.
  • Αγκυρα με φίδι που περιελίσσεται σε αυτήν, έχοντας στραμμένο το κεφάλι του στο θείο οφθαλμό.
Είναι όμοιος με το θυρεό του ομώνυμου Αντιτορπιλικού, που έδρασε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
 Το όνομα του πλοίου προέρχεται από τη Νήσο ΥΔΡΑ η οποία κατά τη διάρκεια της επαναστάσεως του 1821 διέθεσε τον αξιόλογο στόλο της αποτελούμενο από ελαφριά ιστιοπλοϊκά σκάφη, κάτω από την ηγεσία χαρισματικών Υδραίων Ναυάρχων όπως ο Ανδρέας Μιαούλης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο στόλος της Ύδρας συνεργάστηκε με τους στόλους των δύο άλλων ισχυρών ναυτικών νησιών, των Σπετσών και των Ψαρών, και πέτυχε τον Έλεγχο στο Αιγαίο εμποδίζοντας την Οθωμανική Αυτοκρατορία να αναπτύξει τις Ναυτικές της δυνάμεις.Η Φρεγάτα Ύδρα είναι το πέμπτο πλοίο που φέρει αυτό το όνομα στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού. Το πρώτο πλοίο ήταν κορβέτα (ιστιοφόρο) με 26 κανόνια που εντάχθηκε στο στόλο το 1830. Το δεύτερο πλοίο ήταν μία ατμοκίνητη κανονιοφόρος 433 τόνων που ναυπηγήθηκε στο Blackwall της Αγγλίας το 1881. 
Ο εξοπλισμός του αποτελούταν από ένα πυροβόλο KRUPP 270mm/30 και ένα πυροβόλο ταχείας βολής. Το πλοίο παρέμεινε στο δυναμικό του στόλου με αυτό το όνομα μέχρι το 1889. Το τρίτο πλοίο στη σειρά ήταν το καταδρομικό Ύδρα με εκτόπισμα 4900 τόνων ναυπηγημένο στο St. Naraire της Γαλλίας μεταξύ των ετών 1887 - 1889. Το 1897 συμμετείχε στις επιχειρήσεις προστασίας του Χριστιανικού πληθυσμού της Κρήτης από τους Τούρκους και μετά από αυτό υποστήριξε το Ελληνικό πεζικό που έκανε απόβαση στον όρμο του Σελήνου. Συμμετείχε επίσης στις Ναυτικές επιχειρήσεις του 1897 και στους πολέμους του 1912-1913. Παροπλίστηκε το 1918. Από το 1922 έως το 1929 χρησιμοποιήθηκε σαν Σχολή Πυροβολικού. Το τέταρτο πλοίο με αυτό το όνομα ήταν το Αντιτορπιλικό Ύδρα με εκτόπισμα 1350 τόνων και 40 κόμβους μέγιστη ταχύτητα. Ναυπηγήθηκε στην Ιταλία και εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1933. Συμμετείχε στις Ναυτικές Επιχειρήσεις του πολέμου 1940-41 και στην πρώτη επίθεση στα στενά του ΟΤΡΑΝΤΟ (14-15 Νοεμβρίου 1940). Το πλοίο βυθίστηκε στις 22 Απριλίου του 1941 κατά την διάρκεια αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή της νήσου Λαγούσα στον Σαρωνικό Κόλπο, συμπαρασύροντας στον υγρό του τάφο τον Κυβερνήτη του Αντιπλοίαρχο Θ. ΠΕΖΟΠΟΥΛΟ και άλλα 41 μέλη του πληρώματος του.

 http://www.hellenicnavy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=247&lang=el

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ  ΥΔΡΑΣ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ  ΥΔΡΑΣ  (Κ.Ε.Δ.Υ.)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Ύδρας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κ.Ε.Δ.Υ., στην προσπάθεια τους να ανακουφίσουν τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων Δημοτών  και να βοηθήσουν κατά το δυνατό στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αναπτύσσουν δράσεις.        Μία τέτοια δράση,  είναι και η δημιουργία του “Κοινωνικού Παντοπωλείου”, μια Υπηρεσία από όπου θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κοινωνικά ευπαθείς Συμπολίτες μας.

Τα διατιθέμενα προϊόντα, στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές, ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, προέρχονται κυρίως από καταστήματα και επιλεγμένους προμηθευτές, ενώ επιδιώκεται και η συνεισφορά πολιτών. Για τους λόγους αυτούς η ποιότητα των προϊόντων είναι άριστη,  καθώς τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές ασφαλείας.

Οι  κάτοικοι του Δήμου Ύδρας που έχουν εισόδημα  μέχρι 5000 ευρώ και 500 ευρώ επιπλέον για κάθε μέλος της οικόγενειάς τους, καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον για την προμήθεια δωρεάν τροφίμων, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Υ, στον κ. Αναστάσιο Σωτηρόπουλο και κ. Ελένη Γιαννίμπα.

Παράκληση θερμή απευθύνουμε σε όλους τους Συμπολίτες μας , οι οποίοι μπορούν να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή, να προσφέρουν ό,τι και όσο μπορούν μόνο σε είδος, όχι σε χρήματα. 


Υπογραφή Δημάρχου Μπλέο Δήμαρχος Ύδρας



Άγγελος Λ. Κοτρώνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ  ΥΔΡΑΣ (Κ.Ε.Δ.Υ.)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο  Δήμαρχος  κ.  Άγγελος Κοτρώνης,  η  K.E.Δ.Υ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας) και η ψυχολόγος κ. Αντωνία Μοίρα, σας πληροφορούν, ότι ξεκινά πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων, που αντιμετωπίζουν μορφές μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα λόγου, παρεμβατικά συμπτώματα κτλ., καθ’ όσον και συμβουλευτική οικογένειας. Στα πλαίσια του προγράμματος, θα υπάρχει η δυνατότητα για ατομικές συναντήσεις με παιδιά και κατ’ επέκταση ατομικές και ομαδικές συναντήσεις με γονείς, με στόχο την αντιμετώπιση θεμάτων, που απασχολούν τα παιδιά και τους γονείς του νησιού μας.
Όσοι γονείς επιθυμούν να λάβουν μέρος στις ομαδικές συναντήσεις γονέων που θα δημιουργηθούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Αντιπρόεδρο κ. Ελένη Γιαννίμπα και στην Ψυχολόγο κ. Αντωνία Μοίρα στα τηλέφωνα : 2298053365 και 6944904778.


          

ο Δήμαρχος Ύδρας
Υπογραφή Δημάρχου Μπλέ

Άγγελος Λ. ΚοτρώνηςΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου Μπλέ


Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ  ΥΔΡΑΣ (Κ.Ε.Δ.Υ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 Ο  Δήμαρχος  Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης,  η  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας και η μουσικός κ. Μαρία Τζανουκάκη και στα πλαίσια της πολιτιστικής αναβάθμισης του νησιού μας, δημιουργούν ερασιτεχνική  Παιδική - Εφηβική Μικτή Χορωδία και Μικτή Χορωδία Ενηλίκων,  με στόχο την παρουσίαση  τους σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις  του Δήμου μας.
Για την πραγματοποίηση   των   Χορωδιών , θα επιθυμούσαμε τη συμμετοχή των παιδιών του Δημοτικού και του Γυμνασίου – Λυκείου της Ύδρας καθώς και των ενηλίκων.
Όσοι  επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις  12 Φεβρουαρίου , στην Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Υ.     κ. Ελένη Γιαννίμπα, στο τηλέφωνο 22980-53365.

ο Δήμαρχος
Υπογραφή Δημάρχου Μπλέ

Άγγελος Λ. ΚοτρώνηςΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου Μπλέ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ  ΥΔΡΑΣ (Κ.Ε.Δ.Υ.)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο  Δήμαρχος  κ.  Άγγελος Κοτρώνης,  η  K.E.Δ.Υ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας) και o  γυμναστής κ. Νικόλαος Βαβούρης   σας ανακοινώνουν,                 ότι ξεκινούν προπονήσεις ποδοσφαίρου και βόλεϊ με στόχο την άθληση των παιδιών και των εφήβων του νησιού μας.
Όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο γυμναστή κ. Νικόλαο Βαβούρη την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και ώρες 12.00 έως 14.00  στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου ΄Υδρας.




ο Δήμαρχος Ύδρας
Υπογραφή Δημάρχου Μπλέ

Άγγελος Λ. ΚοτρώνηςΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου ΜπλέΥπογραφή Δημάρχου Μπλέ


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ (Κ.Ε.Δ.Υ.)
                                                                      

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Ύδρας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (Κ.Ε.Δ.Υ.) και η υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου μας, στα πλαίσια της πολιτιστικής αναβάθμισης του Τόπου μας και μετά την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας, αποφάσισαν την δημιουργία,
Παιδικής – Εφηβικής Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας.
Για την πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας, παρακαλούμε για την συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 8 έως 15 ετών.
Η συμμετοχή των παιδιών στην παιδική–Εφηβική Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα, πολλά θα έχει να δώσει στην εκπαίδευση και στην διεύρυνση των γνώσεών τους.
Για συμμετοχές παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της Κ.Ε.Δ.Υ. 22980 53365 και στο τηλέφωνο 6972316800, της υπεύθυνης ηθοποιού (Ανώτερη Σχολή Υποκριτικής Τέχνης) κ. Παρασκευής Λιόλιου-Βούλγαρη.



ο Δήμαρχος Ύδρας
Υπογραφή Δημάρχου Μπλέ

Άγγελος Λ. Κοτρώνης





Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ"

 Ο Δήμος Ύδρας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (Κ.Ε.Δ.Υ.), στην προσπάθεια τους να ανακουφίσουν τις  καθημερινές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων Δημοτών και να βοηθήσουν κατα το δυνατό στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης , αναπτύσουν δράσεις.
Μία τέτοια δράση, ειναι και η δημιουργία του " Κοινωνικού Παντοπωλείου ", μια Υπηρεσία από όπου θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κοινωνίκα ευπαθείς Συμπολίτες μας.
Τα διατιθέμενα προϊόντα , στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές, ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, προέρχονται κυρίως από καταστήματα και επιλεγμένους προμηθευτές, ενω επιδιώκεται και η συνεισφορά πολιτών.
Για τους λόγους αυτούς η ποιότητα των προϊόντων είναι άριστη καθώς τηρούντα όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές ασφαλείας.
Οι κάτοικοι του Δήμου Ύδρας που έχουν εισόδημα μεχρι 5000 ευρώ και 500ευρω επιπλέον για κάθε μέλος της οικογενείας τους, καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον για την προμήθεια δωρεάν τροφίμων, απο το Κοινωνικο Παντοπωλείο, στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Υ., στον κ. Αναστάσιο Σωτηρόπουλο και κ. Ελένη Γιαννίμπα.
Παράκληση θερμή απευθύνουμε σε όλους τους Συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορούν να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή, να προσφέρουν ότι και όσο μπορούν μόνο σε είδος, όχι σε χρήματα.

 πηγή: http://osxoliastistisydras.blogspot.gr/

metamarks